XS
SM
MD
LG

Ispraviti nepravdu i osvojiti titulu

Osmesi i dobra atmosfera na prvom treningu košarkašica Kraljeva

Prema ženskom košarkaškom klubu iz Kraljeva krajem prošle sezone načinjena velika nepravda. "Malene" su sezonu okončale kao prvoplasirani tim na tabeli, sa samo jednim porazom u sezoni i ubedljivo su bili bolji od konkurencije. Ipak, sve to nije bilo dovoljno čelnicima KSS da ŽKK Kraljevo proglase šampionom, što bi bila jedina noprmalna i sportski prihvatljiva odluka. Umesto da u gradu na Ibru proslave prvu titulu u loptaškim sportovima, Kraljevčani su sa ogorčenjem i ljutnjom dočekali odluke o kraju prošle sezone. Pod znakom pitanja je bio opstanak ŽKK Kraljevo, da li će sponzori odustati od projekta koji traje već nekoliko sezona, kako će grad reagovati. Na sreću vreme leči sve, ali zaboraviti se neće. „Malene“ su u ponedeljak 17. avgusta počele zvanično prireme za novu sezonu čvrsto rešene da nepravdu isprave i ove sezone potvrde da su najbolje u Srbiji.

Ne dobijanje zvanične titule prvaka države, ostavilo je traga na nas i naravno da je bilo posledica i uticalo je na klub. Prvenstveno našeg glavnog sponzora, iz Novog Sada, koji je sa nama već četiri sezone. Sve što se dešavalo na kraju ligaškog dela takmičenja i odluke koje su donete njega je mnogo pogodilo. Dugo je razmišljao da li će ostati uz klub, šta dalje da se rtadi i na sreću po ŽKK Kraljevo, po sport u Kraljevu, doneo je odluku da uz košarkašice bude i u novoj sezoni. Neće biti fizički uz nas toliko kao prethodnih godina, ali nam je drago da ostaje i nama to mnogo znači. To je veliki podstrek da nastavimo i dalje da radimo u istom ritmu, a ove godine će nam sigurno biti glavni cilj da donesemo u Kraljevo titulu, pa i duplu krunu koja nam je pripadala i prošle sezone - naglašava predsednik Ženskog košarkaškog kluba Kraljevo, Dragan Bajić.

Na prvom treningu pripremnog perioda, održanog u vazdušnoj oazi Borićima, pojavio se najveći broj igračica koje su i lane nosile dres Kraljeva. Pored kapitena Tatjane Živanović, tu su i nova pojačanja. Za Kraljevčane je stigla i radosna vest da će u klubu ostati Amerikanka Šakila Hil, popularna Mira, najbolja igračica u prethodnoj sezoni.

Nama je jako drago što se situacija sa koronom polako smiruje i što smo se okupile i uspele da krenemo sa pripremama. Moram da istaknem da smo uspele da zadržimo četiri igračice iz naše startne petorke,a to je bio cilj i velika želja svih u klubu. Odmah će nam se pridružiti Ana Marija Stojičić i naša Mira, odnosno Šakila Hil, koja dolazi za nekoliko dana iz Amerike. Zbog toga smo posebno srećni, njen povratak mnogo znači publici koja je neizmerno zavolela Miru i njenu fenomenalnu igru – istakla je kapiten ŽKK Kraljevo Tatjana Živanović.

Za sada, treninzi će se održavati na otvorenom. Čeka se odobrenje za ulazak u halu, kod košarkašica to će i dalje biti popularna „kutija šibica“, koja je njihov dom. Motiv je velikio kao Goč da se u novoj sezoni osvoji titulaprvaka i odbrani osvojeni trofej u Kupu Srbije.

Kapitalno pojačanje - Ivana Brajković na prvom treningu u Borićima

Narednih dana bićemo u Borićima. Postoji opcija da odemo na Goč na pripreme, ali je važno da sačekamo odluku oko ulaska i korišćenja termina u staroj hali sportova. Liga bi trebalo da počne 26.septembra, po najnovijim informacijama, a mi krećemo od samog početka sa jakim pripremama. Najbitnije nam je da je nešto krenulo da se dešava i da smo se vratili treninzima. Prošlu sezonu smo završile kao prve, a titulu dobile nismo. Zato sada imamo veći motiv i ambicije da ove godine pokažemo i dokažemo gde je pehar za najbolji klub države trebao da završi - dodala je Tatjana Živanović.

Što se tiče pojačanja, na prvi trening stigla je Ivana Brajković, iskusni centar, ponikla u klubu Radivoj Korać, koja donosi veliko inostrano iskustvo. Dogovorena su još neka pojačanja što bi sklopilo kockice tima kadrog da ostvari visoke ambicije.