XS
SM
MD
LG
24.06.2020 fkvojvodina.rs

Voša osvojila Kup Srbije!

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu ovog takmičenja pobedili ekipu Partizana nakon boljeg izvođenja penala. Pred oko 8.500 gledalaca na „Čairu“, rezultat je pre izvođenja penala bio 2:2, a strelci za Vošu bili su Vukadinović u 32. i Bojić u 55, dok su golove za Beograđane postigli Stevanović u 80. i S. Pavlović u 90 + 6. minutu.

Od početka utakmice, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, da bi u 32. minutu Vojvodina iskoristila svoju prvu priliku da dođe u vođstvo. U šesnaestercu Partizana, Mrkaić je oduzeo loptu Strahinji Pavloviću i dodao je do Bojića, koji ju je uputio pred gol Beograđana, a tamo ju je Vukadinović sa dva metra prosledio u mrežu.

Partizan je uzvratio u prvom minutu drugog poluvremena, kada je Sadik dobro šutirao, ali je Rockov odlično odbranio. Na novu šansu se čekalo do 49. minuta, kada je ponovo Vojvodina mogla do gola. U kontranapadu, Čović je odlično prošao i poslao loptu u šesnaesterac ka Mrkaiću, koji se driblingom najpre odlično oslobodio najpre Šćekića, a potom i Strahinje Pavlovića, ali je potom slabo zahvatio loptu, koja je otišla van okvira gola.

Već u 51. minutu, ponovo je Partizan bio u prilici i to opet preko Sadika, koji je izbio sam ispred Rockova i šutirao, ali mu je golman Vojvodine utrčao u šut i odbranio. Međutim, samo četiri minuta kasnije, već je bilo 2:0 za „staru damu“.

Stojković je poslao pas u prazan prostor ka Bojiću, koji je najpre došao do lopte, a potom i prošao pored Strahinje Pavlovića, ušao u šesnaesterac, izborio se za priliku za šut i onda preciznim udarcem sa oko pet-šest metara povisio vođstvo crveno-belih.

U 68. minutu, Partizan je mogao da smanji rezultat, nakon što je sa oko 20 metara odlično šutirao Vitas, ali je lopta pogodila stativu. Nakon šest minuta, udarac sa oko 18 metara je uputio Sadik, ali je lopta otišla preko prečke.

Međutim, u 80. minutu, Beograđani su ipak uspeli da smanje rezultat. U šesnaestercu Vojvodine, Sadik je proigrao Stevanovića, koji je sa oko pet metara iskosa uspeo da savlada golmana Rockova.

U 83. minutu, Natho je šutirao sa oko 25 metara, lopta je išla pod prečku, ali je Rockov odbranio. Do kraja meča, Partizan je češće napadao, dok je Vojvodina uglavnom iz kontranapada pokušavala da uveća svoju prednost, da bi u šestom minutu nadoknade vremena Beograđani stigli do izjednačenja. Posle kornera koji je izveo Natho, udarac „makazicama“ je uputio Strahinja Pavlović i poslao loptu u rašlje golmana Rockova, te tako meč odveo u produžetke.

U dodatnih 30 minuta, nijedna ekipa nije uspela da stvori neku ozbiljniju priliku za gol, pa se pristupilo izvođenju penala. Po serijama, jedanaesterci su se izvodili ovako:

prva serija: Natho postiže gol za Partizan, Aranđel Stojković postiže gol za Vojvodinu;
druga serija: Vitas šutira preko gola, Gemović postiže gol za Vojvodinu;
treća serija: Stevanović postiže gol za Partizan, Devetak postiže gol za Vojvodinu;
četvrta serija: Zdjelar pogađa prečku, Đorđević postiže gol za Vojvodinu!

Vojvodina: Rockov – Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević – Drinčić, A. Stojković – Vukadinović (od 66. Gemović), Čović (od 81. Zukić), Bojić (od 81. Stojsavljević) – Mrkaić (od 55. Devetak).

Partizan: V. Stojković – Miletić, Ostojić (od 46. Vitas), S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 46. Suma, od 76. L. Pavlović) – Marković (od 32. Stevanović), Natho, Asano (od 72. Matić) – Sadik.