XS
SM
MD
LG

Sevilja juri svoj šesti trofej u Ligi Evrope

Foto: AFP

Fudbaleri  Sevilje pobedom nad Mančester junajtedom u Kelnu od 2:1 plasirali su se u svoje šesto finale Lige Evrope.

Španci će pokušati da i šesti put da osvoje ovo takmičenje, a nije najbolje počelo po njih. Nakon sjajnog proigravanja Marsijala, Rašford je primio loptu i šutirao, ali je i fauliran, te je Brih pokazao na belu tačku. Bruno Fernandeš po običaju koristi takvu šansu i dovodi svoj tim u vođstvo od 1:0 u 9. minutu igre Ni 20 minuta Englezi nisu sačuvali prednost, kada je Suso ušao u šesnaesterac, pronašao Regilona i na semaforu je pisalo 1:1. Najveću šansu do kraja prvog poluvremena imao je Marsijal, no lopta odlazi tik iznad prečke.

U nastavku je briljirao golman "Sevilje" Bono, pošto je prvo odbranio sjajan šut Grinvudu, a onda je dvaput bio bolji  1 na 1 od Marsijala. Nakon toga igra se smirila, sve do 78. minuta kada Navas nalazi samog De Jonga u petercu protivnika, a ovaj lagano matira De Heu za vođstvo španskog tima od 2:1. Do kraja nije bilo ozbiljnih prilika, a valja izdvojiti da je Nemanja Gudelj ušao u igru u 87. minutu.

Tako će Sevilja po šesti put u zadnjih 16 godina pokušati da osvoji trofej Lige Evrope, a protivnika će saznati sutra u duelu Intera i Šahtjora.