XS
SM
MD
LG

Ko je na stadionu kraj Nišave bio superligaš!?

Jeste Kup bio, ako je suditi po rezultatima danas, i biće i dalje, prilika za "male da iznenade velike"! Ipak, pitanje stoji da li je danas bilo tako. Štaviše, ko je u ovoj utakmici, dodaću i po tradiciji, upravo bio to, ko mali, a ko veliki!

Dakle, Radnički je danas  bio bolji od superligaša. Ako ćemo po onom  šta domaći nisu uspeli, onda bi, verujte, na kraju bilo najmanje 4:2 za Piroćance. Pošto i u fudbalu nije, šta bi bilo kada bi bilo, Proleter je sa dva ipo šuta na gol, savladao pirotski tim.

Nikoli Puači i njegovim momcima ostaju čestitke. Ljudi koji vole Proleter i koji su došli iz Novog Sada,  rekli su da je Radnički odličan tim i da ne zaslužuje 11.mesto na tabeli!

Domaći su delovali bolje u polju, koritili greške gostiju, napravili već na startu dve prilike (Djordjievski i Petrović), imali veći posed lopte i više zabeleženih napada "kaže" statistika.

Pred kraj prvog poluvremena, danas pravi "bombarder" Fića Tolić, "pustio je nogu" opalio po lopti i kada smo mislili da će Elesin, golman Novosadjana, konačno ,,pasti" isprečila se prečka. Bilo je to u 43. minutu.

Verujem da se Branko Žigić ljutio u poluvremenu na svoje momke. Makar u prvih petnaestak minuta videli  smo nešto agresivniju i organizovaniju igru "žuto-crnih"!

Veoma brzo, u 49. minutu "zastala" je inače veoma dobra odbrana Radničkog i Bacanović se "zahvalio na poklonu" - 0:1!

Sve što su Novosadjani promenili u odnosu na prvo poluvreme, trajalo je kratko. Ponovo su domaći igrali bolje i pretili golmanu Elesinu! Marko Đordjievski, (koji se vraća u "makednonsku formu" kada je bio najbolji mladi napadač Makedonije i zbog čega je došao u Voždovac), šutirao je glavomali, ponovo taj  Elesin…

Bilo je još prilika pred golom. Lopta nije htela. Đordjievski, Petrović, Milošević, Milenković, ali, branio je Elesin, ili su lopte završavale kraj gola.

U 78. minutu, slobodn udarac Milenkovića i još jedna "bomba" i još jednom prečka !!! Šteta!

Koliko je Proleter strepeo, na kraju se videlo i po pravoj "eksploziji". Kakva radost! Kao da su gosti na Stadionu "Slana bara" savaladli, ajde, ove "velike"! Kakva radost na terenu, a još glasnija pesma u svlačionici.

Ovakvo radovanje je karakteristično upravo za momke koji bacaju "srce" igraju za grb i vole ovu igru.

Nikola Puača može da bude zadovoljan. Njegov tim je dobio nove vrednosti. Čak četiri "bonusa" pojavila su se danas. Debitovao je uspešno mladi Miloš Kukolj, dobro odigrao Jakovljević, golman Ilić deluje veoma sigurno, Mijalković je prva zamena na štoperskoj liniji. Sve bolji, sta bitniji.

Jeste, Kolubara je ove sedmice "pod jedan". Medjutim, dobrom igrom protiv superligaša, ekipa Nikole Puače, pokazala je da igra sve snažnije, bolje. Pirotski tim ima sve brojniji roster, što može da bude veliko ohrabrenje pred nedeljni meč sa Lazarevčanima!