XS
SM
MD
LG
06.12.2020 Predrag Maravić

Ubedljivi somborski Jokeri

KK Joker - Sombor

Somborci i Novosađani odigali su zanimljivu i borbenu utakmicu u dvorani Mostonga u Somboru u okviru 10. kola Prve RL Sever - grupa A. Košarkaški  Jokera pobedili su ekipu I Came To Play rezultatom 79:62 (16:12,18:19,23:13,22:18). Novosađani su u prvom periodu igre postigli četiri trojeke, a drugu četvrtinu dobili sa poenom razlike. Somborci su u prvom poluvremenu od 15 pokušaja za tri poena pogodili samo jednom.

Na poluvremenu trener Isidor Rudić i predsednik Branislav Jokić su predočili svojim košarkašima u čemu najviše greše i šta treba ispraviti u fazi odbrane. Košarkaši Jokera su u drugom poluvremenu zaigrali angažovanije i čvršće u odbrani, a lepršavije i efikasnije u napadu, što i krajnji rezultat meča pokazuje. Tokom drugog poluvremena bilo je odličnih i atraktivnih akcija i efikasnih poena. Na kraju ubedljiva pobeda Jokera, sedma u nizu za vrh tabele, iako imaju tri neodigrane utakmice.

Kapiten Jokera - Igor Arnaut

Kapiten Jokera Igor Arnaut posle utakmice je rekao: - Nismo odigali prvo poluvreme kako smo se dogovorili i želeli. U drugom delu sve je štimalo i ubedljivo smo slavili. Naš cilj je vrh tabele i plasman u viši rang. Imamo sjajne uslove za rad, uprava kluba nam sve obezbeđuje blagovremeno. Takođe, imamo veliku podršku od našeg NBA asa Nikole Jokića. Mnogi od nas su završili fakultete, nekolicina i sada studira. Nedostaju nam naši navijači, kojima želimo da podarimo titulu i zajedno na proleće proslavimo plasman u  viši rang takmičenja. Svaka čast vašem portalu, pratimo vas svakodnevno, sa puno informacija, rezultata na vreme i reportaža.

Trener Jokera - Isidor Rudić

Trener Isidor Rudić je istakao: Kao i što sam najavio, nije bilo lako sa Novosađanima. U drugom delu igre odigali smo onako kako želimo da igramo u svakoj utakmici. Igrali smo bez Jovanovića i Đurđević, koji se vraćaju narednih dana u pogon. Imamo cilj, a to je plasman u viši rang takmičenja. U klubu trenira 200 dečaka, pionira, kadeta, raznih godišta koji vredno rade i takmiče se u svojim ligama. Organizujemo i međunarodni "Joker kamp" i Nikola Jokić nam pruža veliku podršku.

Milan Stojkov - trener kadeta Jokera

Milan Stojkov je trener kadeta nam je rekao: U klubu imamo 15 kadeta koji napreduju i pripremamo ih za ulazak u seniorsku ekipu. Organizovani smo na vrhunskom nivou i pozivamo roditelje devojčica i dečaka da ih dovedu u naš klub, da se deca razvijaju i napreduju u karijeri i životu. Uvek smo uz vaš portal i mnogi naši Somborci koji žive širom sveta, a posebno u Americi i Evropi prate naše igre i rezultate na vašem portalu. 

Tekst: Predrag Maravić


Topola 63 : 72 Futog
Joker 79 : 62 I Came To Play
Omladinac 86 : 97 Hajduk
Srem 78 : 59 Podrinje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Srem 10 10 0 20
2 Joker 10 9 1 19
3 Hajduk 10 6 4 16
4 Futog 10 6 4 16
5 Podrinje 10 4 6 14
6 Omladinac 10 3 7 13
7 Topola 10 1 9 11
8 I Came To Play (-1) 10 1 9 10