XS
SM
MD
LG

Ribnica u Novom Sadu ide na pobedu

Odbojkaši kraljevačke Ribnice u subotu 12. decembra odigraće zavničnu prvenstvenu utakmicu i to će biti prvi meč za „musketare“ od 31. oktobra kada su u Kraljevu pobedili kragujevački Radnički. Posle „šumadijskog derbija“ korona virus je ušao u klub iz ulice Dušana Popovića, Predrag Bićanin i Lazar Močić su bili prvi sa jasnim simptomima bolesti,a sa daleko blažom slikom još nekoliko igrača. To je uslovilo da Kraljevčani odlože mečeve sa Borcem u Pančevu, u Novom Pazaru, derbi u Novom Sadu sa Vojvodinom, kao i revanš četvrtfinala Kupa Srbije u Nišu.

Među prvima smo imali problema sa Kovidom 19, na sreću sve je prošlo bez posledica. Bićanin i Močić su se oporavili, vratili u trenažni proces, dok su ostali igrači uglavnom preventivno bili u karantinu, jer su kod njih simptomi jedva bili prisutni. Sada mogu da kažem da sam srećan što su svi tu, vredno smo radili par nedelja, bile su to mini pripreme i igrači su to stoički podneli. Nemamo bolesnih i povređenih i spremno dočekujemo nastavak sezone. Odigrali smo i nekoliko kontrolnih utakmica protiv Borca iz Paraćina, Metalca iz Gornjeg Milanovca, Spartaka iz Ljiga, Novog Sada... Rezultatski to nije bilo na nivou, ali probali smo mnogo nekih varijanti, igrače polako uvodili u ritam – uverava Milan Simojlović, trener odbojkaša Ribnice.

Posle više od mesec dana Ribnica će ponovo na teren i to ni manje ni više u derbiju sezone sa šampionskim timom novosadske Vojvodine.

OSS je doneo odluku o prekidu prvenstva do 8. januara. Takođe, odlučeno je da se sve odložene utakmice odigraju do Nove godine. Mi ih imamo četiri i sve četiri u gostima. Dogovoreno je da 12. decembra igramo sa Vojvodinom, a još uvek pregovaramo sa Borcem, Novim Pazarom i Nišom kada ćemo igrati preostale odložene mečeve. Može lako da se dogodi da imamo naporan finiš godine i da u poslednjoj sedmici odigramo sve preostale mečeve. To bi značilo svaki drugi dan da budemo na terenu.

Pre derbija duhovni mir - odbojkaši Ribnice u poseti Đurđevim Stupovima

U subotu „musketari“ gostuju u „srpskoj Atini“. Vojvodina je ove sezone izgubila samo jednom i to u Kraljevu, što trenutni učinak i plasman Ribnice posebno dobijaju na značaju. „Lale“ hoće revanš i da Kraljevčane skinu sa trona, ali u taboru Ribnice takođe imaju planove i želje.

Spremamo se ozbiljno za taj meč. Realno to jeste derbi sezone, utakmica kojom se verovatno određuje startna pozicija u plej ofu. Više puta sam rekao da nikome ne priznajemo da je bolji dok nas ne pobedi na terenu. Mi smo u tom prvom kolu bili mnogo bolji rival i zasluženo pobedili,a da to nije bila stvar trenutne inspiracije pokazali smo u narednih još šest utakmica prvenstva i dve Kupa gde smo takođe pobedili. Imamo ogroman motiv za derbi, jer želimo da pokažemo da nismo slučajno prvi bez poraza i da imamo kvalitet za rezultate koje smo postigli. Postavljam stvari iz drugog ugla, nije nama teško što igramo sa Vojvodinom, nego njima što igraju sa nama. Očekujem dobru odbojku, prava je šteta što nema gledalaca. Verujem u uspeh mog tima – ozbiljnim tonom i sa optimizmom zaključuje Milan Simojlović trener odbojkaša Ribnice.

 


18 .kolo Superliga
Novi Pazar 1 : 3 Crvena zvezda
Niš 0 : 3 Partizan Soccer
Spartak (S) 3 : 1 Mladi radnik
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Radnički
Ribnica 3 : 0 Borac (S)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 15 3 45
2 Ribnica 18 12 6 33
3 Niš 18 12 6 32
4 Radnički 18 11 7 31
5 Spartak (S) 18 10 8 33
6 Partizan Soccer 18 9 9 29
7 Mladi radnik 18 8 10 27
8 Crvena zvezda 18 8 10 23
9 Borac (S) 18 4 14 12
10 Novi Pazar 18 1 17 5