XS
SM
MD
LG

Derbi kola u Grabovcima

Foto: facebook

Utakmicama 19. kola nastavlja se veoma interesantno takmičenje u OFL Ruma-Irig-Inđija-Stara Pazova, a najviše pažnje u ovom kolu privlače utakmice u Grabovcima i Donjim Petrovcima. Sve utakmice počinju u 16:30, a ekipa Planinca iz Rivice u ovom kolu je slobodna.

GRANIČAR (GRABOVCI) - POLET (NIKINCI)

Ovo je utakmica koja će nam dati odgovor na mnoga pitanja. Ekipa iz Grabovaca ima kristalno jasnu situaciju ispred sebe, jer ima dva boda manje, ali i utakmicu manje od lidera iz Kraljevaca. Računica je jasna, sve pobede do kraja prvenstva vraćaju Graničar u MOL, nakon nekoliko godina. Nikinčani su sami sebe stavili u veoma nezgodan položaj prošlonedeljnim porazom. Posmatrajaći međusobne duele ove dve ekipe, zaključuje se da obično domaća ekipa osvaja sva tri boda. Iako bi to lideru iz Kraljevaca najviše odgovaralo, remi u duelu ove dve ekipe je retka pojava. Upravo zbog domaćeg terena, ekipa iz Grabovaca je na ovoj utakmici favorit.

DONJI PETROVCI - VOJVODINA (NERADIN)

Najbolja ekipa ovog proleća, ekipa Vojvodine iz Neradina u nedelju gostuje u Donjim Petrovcima. Vojvodina ovog proleća ima briljantan učinak, od pet pobeda uz gol razliku 18:3, dok ekipa Donjih Petrovaca polako hvata zalet, jer je na prethodne dve utakmice zabeležila dve pobede. Ovo je veliki ispit za ekipu iz Neradina, koja nema prava na kiks. Ekipa iz Donjih Petrovaca je davno sebe isključila iz borbe za prvo mesto, ali će i pored toga biti „mina“ za sve ekipe koje pretenduju na vrh tabele, pogotovo na domaćem terenu. Favorit na ovoj utakmici je ekipa Vojvodine.

SLOGA (MARADIK) - JEDINSTVO (KRALJEVCI)

Da je ovo početak sezone, verovatno bi ovu utakmicu okarakterisali kao derbi kola, međutim slabe partije ekipe iz Maradika dovele su lidera u poziciju apsolutnog favorita na ovom meču. Ekipa iz Maradika, koja pored toga što dosta slabo igra ovog proleća ima i velikih problema sa povredama igrača, tako da je uopšte i pitanje u kom sastavu će se suprostaviti ekipi Jedinstva. Lider je slabijim igrama na strani ovog proleće doveo sebe u situaciju da ne zavisi više samo od sebe. Ipak, ovo je kranji trenutak da se konsoliduju i nastave stazama uspeha. Pobedom u ovom kolu, i poklapanjem rezultata na ostalim utakmicama, ekipa iz Kraljevaca može da napravi džinovski korak ka prvom mestu. Bilo koji drugi rezultat na ovoj utakmici, stavlja ih u veoma nezgodan položaj.

BORAC (JARKOVCI) - 27 OKTOBAR (ŠATRINCI)

Ova utakmica ima epitet derbija začelja, jer je to duel dve ekipe koje se nalaze na samom dnu tabele. To su dve ekipe koje se bore veoma časno, i mi na ovoj utakmici navijamo za golove. Teško je prognozirati favorita na ovom meču, ali prvenstveno zbog domaćeg terena favorit po prvi put u ovoj sezoni je ekipa iz Jarkovaca. Jarkovčani su ove polusezone osvojili jedan bod, dok su su Šatrinčani ovog proleća na nuli. Nadamo se da će ova utakmica opravdati naša očekivanja.

FRUŠKOGORAC (MALI RADINCI) - SLOGA (KRNJEŠEVCI)

Ekipa iz Malih Radinaca i dalje ima kakve, takve šanse za visok plasman tako da u ovu utakmicu ulazi veoma motivisana. Pored toga, motiv više verovatno će im biti duel iz jesenjeg dela sa ekipom iz Krnješevaca, kada je ekipa Sloge na iznenađenje svih, slavila sa 6:1. Ekipa Sloge nije uspela u prošlom kolu da iznenadi ekipu iz Grabovaca, tako da je sebe stavila u red ekipa za donji deo tabele. Fruškogorac nema prava na kiks, tako da ovu utakmicu mora dobiti.

BORAC (STEJANOVCI) - CAR UROŠ (JAZAK)

Četa Marka Škondrića je u nedelju pošteno zakuvala prvenstvo, pobedom u Nikincima. Ekipa Borca dočekuje uvek neugodni Car Uroš iz Jaska, koji je u prošlom kolu zabeležio prvu pobedu ovog proleća. Ekipa Borca nema nijednu pobedu u ovom prvenstvu na domaćem terenu, i verovatno će svim silama težiti da razbiju tu negativnu tradiciju. Ekipa iz Jaska igra rasterećeno, a plod takve igre su veoma efikasne utakmice u kojima su oni akteri. Nekada su dueli ove dve ekipe odlučivali o plasmanu u viši rang. Favorita na ovoj utakmici nema, ali se kao i uvek u susretu ove dve ekipe očekuje veliki broj golova.


Planinac 5 : 1 Fruškogorac
Graničar 4 : 0 Borac (J)
Borac (S) 1 : 1 Donji Petrovci
Jedinstvo (K) 9 : 2 Vojvodina
Car Uroš 5 : 2 27. Oktobar
Polet 7 : 2 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Graničar 24 20 1 3 61
2 Jedinstvo (K) 24 18 3 3 57
3 Polet 24 16 2 6 50
4 Car Uroš 24 12 4 8 40
5 Fruškogorac 24 13 1 10 40
6 Vojvodina 24 11 5 8 38
7 Donji Petrovci 24 11 4 9 37
8 Planinac 24 11 3 10 36
9 Sloga (S) 24 8 4 12 28
10 Sloga (K) 24 8 2 14 26
11 Borac (J) 24 5 2 17 17
12 Borac (S) 24 4 1 19 13
13 27. Oktobar 24 3 0 21 9