XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Bečeja uveliko se pripremaju za novu sezonu

Novi trener Bečejaca Milivoje Radisavljević zadovoljan je angažovanjem igrača na treningu - foto: V. Jankov

Iako će nova sezona Prve B lige u odbojci, najverovatnije, startovati trećeg oktobarskog vikenda, kraj Tise se vredno radi već mesec dana pod vođstvom novog trenera Milivoja Miće Radisavljevića.

- U našem klubu je radno još od 16. maja, a uz ekipu je bio prvi trener Jedinstva iz Stare Pazove Željko Vukelić sa kojim smo se dogovorili da nam tokom pauze pomogne. Mlađi igrači nisu prekidali, a stariji su se tokom jula odmarali. Zahvalni smo treneru Vukeliću na uloženom trudu. U međuvremenu smo se dogovorili sa iskusnim trenerom Milivojem Radisavljevićem i on je počeo da radi sa ekipom 2. avgusta. Zadržali smo kompletan igrački pogon iz minule sezone i doveli dvojicu iskusnih igrača, srednjaka Milorada Mirkovića iz staropazovačkog Jednstva i primača Lazara Piljojčića iz Novog Sada. Radi se vrlo kvalitetno, igrači naglašavaju da je naporno, ali su zadovoljni, naglašava novi predsednik Muškog odbojkaškog kluba Bečej Dragan Koković.

Podsetimo, Bečejci su minulu prvoligašku B sezonu zavšili na sedmom mestu, a u narednoj imaju nešto veće ambicije.

- Kada sam se dogovarao sa ljudima iz rukovodstva Bečeja, rekao sam im da ne dolazim da bismo statirali u ligi, već smatram da imamo kvalitet za mesto u samom vrhu, među tri prvoplasirane ekipe, veli novi kormilar Bečejaca Milivoje Radisavljević i dodaje. Ekipa mi nije nepoznata. Neke igrače sam trenirao u Novom Sadu, druge sam pratio još od takmičenja u mlađim selekcijama. Nije mi nepoznata ni borba za ulazak u viši stepen. Uveo sam matiči Spartak iz Liga u Super ligu, Novi Sad iz prve B u Prvu A ligu, sa kadetskom reprezentacijom Srbije sam kao pomoćnik selektora osvojio „zlato“ na Svetskom i „srebro“ na Evropskom prvenstvu... Mesec dana sam sa ovim momcima, verujem u njih, njihovu posvećenost i rad tokom priprema. Sport traži i priznaje maksimalnu angažovanost na treninzima i fizičku spremnost, inače će sve biti kratkog daha i moguće su povrede. Uz to, dužna pažnja mora se posvetiti tehničko-taktičkoj pripremi. Ima posla, na svu sreću i vremena da se sve odradi kako sam u planu i programu napisao. Naredne nedelje nas čeka okršaj u kupu sa Novim Sadom, a posle toga ćemo svake nedelje odigrati po jednu pripremnu utakmicu, kako bismo proverili koliko rad na treninzima doprinosi podizanju forme.   

Očito da su Bečejci angažovali vrlo ambicioznog trenera. Igrači su sa zadovoljstvo prihvatili njegov način rada. Ljubitelji odbojke u gradu kraj Tise će, po svoj prilici, morati da pripreme dlanove.


22 .kolo Prva B liga
Mladenovac 3 : 1 Užice
Bečej 3 : 0 Bavanište
Loznica 3 : 2 Futog
Toplički Vitezovi 2 : 3 Vojvodina NS Seme 2
Šumadija 3 : 1 Topličanin
Banat 0 : 3 Kosovska Mitrovica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladenovac 22 20 2 61
2 Vojvodina NS Seme 2 22 20 2 57
3 Banat 22 15 7 44
4 Loznica 22 14 8 40
5 Šumadija 22 13 9 39
6 Futog 22 13 9 36
7 Kosovska Mitrovica 22 9 13 29
8 Bečej 22 8 14 29
9 Užice 22 7 15 22
10 Toplički Vitezovi 22 6 16 19
11 Topličanin 22 5 17 15
12 Bavanište 22 2 20 5