XS
SM
MD
LG

Šampion je uvek veliki izazov

Šef stručnog štaba Bečejaca Igor Šošo - foto: V. Jankov 

Tokom vikenda pred nama, startuje prvoligaška futsal sezona. Povretniku u elitu, Bečeju 2003, žreb nije bio naklonjen, jer će gostovati u Beogradu i igrati protiv aktuelnog šampiona FON-a. Utakmica se igra u nedelju od 15 sati u SC „Šumice“. Ohrabrujuća vest je da su rekonvalescenti Milan Živić, koji je imao povredu ligamenata desnog lakta, i Denijel Jovanović, koji je pauzirao zbog povrede skočnog zgloba, ove nedelje počeli da treniraju. E sad, veliko je pitanje da li će biti spremni da pomognu već u Beogradu ili će se na njih računati u drugom kolu, kada kraj Tise gostuje drugi beogradski prvoligaš Konjarnik.

- Još uvek je neizvesno hoće li nam pomoći Živić i Jovanović. U svakom slučaju, nema veće motivacije igračima od toga da će izaći na megdan šampionu. Vredno smo radili tokom priprema, pružili dve dobre igre protiv Tuzlaka i Zemunaca na memorialnom turniru pred našim navijačima, ali potrebno je vreme da se novajlije uklope i da svi upiju neke novine u igri koje smo uveli. Očekujem da će se u Šumicama igrati tvrda utakmica i da ćemo se predstaviti u solidnom svetlu, a da li će to biti dovoljno i za dobar rezultat znaće se na kraju, rekao nam je trener Bečejaca Igor Šošo.

Nema sumnje, kvalitet je na strani Beograđana, ali to ne znači da će se momci sa Tise unapred predati. Naprotiv.

- Šampion je šampion i za nas je to veliki izazov. Nemamo šta da izgubimo. Odlazimo s ciljem da sami sebe testiramo u sudaru sa najboljima, da vidimo kolika je naša vrednost, da na terenu osetimo šta nam nedostaje za okršaje koji predstoje i pokušamo kroz treninge to da eliminišemo, veli kapiten Bečejaca Stefan Korać.

Dodajmo da se u premijernom kolu futsal elite Srbije sastaju još: Vranje – Ivanjica, Vinter sport – Zemun samo pravo, Loznica Grad 2018 – Konjarsnik i Novi Pazar – Kalča.


Winter sport 2 : 5 Bečej
Vranje : FON
Novi Pazar 5 : 3 Zemun Samo pravo
Loznica Grad 2018 5 : 3 Ivanjica
Konjarnik 6 : 1 Kalča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Loznica Grad 2018 3 3 0 0 9
2 Novi Pazar 3 3 0 0 9
3 FON 2 2 0 0 6
4 Vranje 2 2 0 0 6
5 Bečej 3 2 0 1 6
6 Konjarnik 3 1 0 2 3
7 Winter sport 3 1 0 2 3
8 Zemun Samo pravo 3 0 0 3 0
9 Ivanjica 3 0 0 3 0
10 Kalča 3 0 0 3 0