XS
SM
MD
LG

Voša goleadom do osmine finala Kupa Srbije

Proslava igrača Vojvodine - foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, pošto su danas u 1/16 finala rezultatom 5:1 (2:1) pobedili ekipu GFK Jagodine. Pred oko 500 gledalaca na "Karađorđu", strelci za Vošu su bili Bastajić u 24, V. Simić u 32, Đ. Đorđević u 50. (ag), Čović u 52. i Zukić u 87, dok je jedini strelac za goste bio Stojanović u 10. minutu.

Od samog početka utakmice, Vojvodina je preuzela inicijativu i pokušavala da dođe u vođstvo, ali je i Jagodina koristila svaku priliku da pokuša da ugrozi gol „stare dame“, a prva takva šansa joj se ukazala u 10. minutu, kada je gostujući tim uspeo da dođe do prednosti.

Bogdanović je dodao loptu do Stojanovića, koji je uputio udarac sa oko 20 metara, a lopta je preletela golmana Vukliša i završila u mreži. Voša je mogla da uzvrati u 17. minutu, kada je Vuk Kovačević slabo ispucao loptu, koja je potom došla do Veljka Simića, a on je šutirao sa oko 16-17 metara, ali je lopta otišla pored stative. Međutim, u 24. minutu, Voša je ipak izjednačila.

Veljko Simić je šutirao sa dvadesetak metara iskosa, Vuk Kovačević je odbranio, ali se lopta potom odbila do Bastajića, koji ju je bez problema poslao u mrežu, a već u 32. minutu, došlo je i do preokreta. Veljko Simić je oduzeo loptu jednom fudbaleru Jagodine i odigrao dupli pas sa Zukićem, a potom izbio sam ispred Vuka Kovačevića i doveo svoj tim u vođstvo.

U 50. minutu, već je bilo 3:1 za Vojvodinu. Na desnoj strani, Zukić je lepo proigrao Bjekovića, koji je centrirao, a Đorđe Đorđević je, u želji da izbije loptu, postigao autogol. Samo dva minuta kasnije, Vojvodina je povela sa 4:1 i to sjajnim golom Čovića sa oko 23-24 metra.

Od tog trenutka, ritam utakmice je malo opao, ali je Vojvodina i dalje imala veći posed lopte i napadala gol rivala, pa je u 87. došla i do petog pogotka. Đorđević je centrirao sa leve strane, a Zukić preciznim udarcem iz prve povisio prednost svog tima na ubedljivih 5:1.

Nakon toga, promene rezultata više nije bilo, pa je „stara dama“ nakon novog preokreta i ubedljive pobede izborila plasman u osminu finala Kupa Srbije.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Vukliš – Bjeković (od 57. Novevski), Vl. Kovačević, Stevanović (od 56. Jeličić), S. Đorđević – Busnić, Maksimović (od 53. Miletić) – Zukić, Čović (od 53. Kabić), V. Simić (od 65. Mrkaić) – Bastajić.

GFK Jagodina: Vu. Kovačević – Đ. Đorđević, Ivljanin (od 89. Kiš), M. Đorđević, Vujčić – Vujičić, Dolovac (od 76. Kocić), Stojanović, Živković (od 62. Crnojački) – Bogdanović (od 62. Janković), Milenković (od 46. Maljković).