XS
SM
MD
LG

Kup Srbije pripao Crvenoj zvezdi

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Finale kupa na zatvaranju sezone 2021/22, je šlag na torti za Zvezdu, koja je osvojila i šampionsku titulu, nakon 90 minuta bespoštedne borbe na terenu. Obe ekipe su nastupile sa trenutno najjačim sastavima, bez obaveze igranja igrača ispod 21. godine.

Na početku se igralo žustro, sa dosta brzih napada na obe strane, ali su odbrane bile čvrste i neprobojne. Malo veći posed imali su gosti, ali Zvezdin Magiko Katai u 26. minutu odapinje strelu sa dvadesetak metara u rašlje nemoćnog Stevanovića i dovodi svoj tim u vođstvo.
 
Partizan je uzvratio u 36. minutu, posle dobrog prodora Meniga po levoj strani i ubacivanja na penaltik, na loptu je natrčao Miljković, šutirao oštro po zemlji, ali je ona završila u naručju pouzdanog Borjana. Dva minuta kasnije Kanga je izveo korner, Katai bio najviši u buketu igrača, ali je lopta posle njegovog šuta glavom završila u rukama golmana crno-belih. Zadnje minute prvog poluvremena gosti su proveli ispred šesnaesterca crveno-belih, ali bez učinka.
 
U nastavku se igralo mnogo nepovezanije, puno je bilo grešaka u primopredaji lopte na obe strane. Prva dobra akcija i gol za izjednačenje, a postigao ga je Urošević u 61. minutu šutem sa 12 metara iskosa.  
Posle primljenog gola Zvezda se trgla, krenula da igra ofanzivnije, a drugim golom Kataija, kada je pretrčao ceo odbrambeni red i golmana gostiju, ponovo došla u vođstvo u 72. minutu. Svi pokušaji crno-belih do kraja meča da izjednače nisu urodili plodom, a Zvezda je posle dobrih akcija Bena u 4. i 6. minutu nadoknade mogla da postigne i treći gol, ali Ivanić u oba slučaja nije bio dovoljno priseban.
Pehar je zasluženo ostao u vitrinama Crvene Zvezde kojima je ovo 26. trofej nacionalnog kupa, dok Partizan ostaje na brojci od 16 osvojenih trofeja.
 
CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2: 1 (1: 0)
 
STADION: Rajko Mitić. GLEDALACA: 25. 000. GL. SUDIJA: Milanović Miloš. POM. SUDIJE: Petrović Nemanja i Živin Svetozar.
STRELCI: Katai 26. i 72. min (C. Zvezda), Urošević 61. min (Partizan).
ŽUTI KARTONI: Kanga, Rodić, Pavkov, Katai i Krstičić (C. Zvezda), Marković, Vujačić i Lutovac (Partizan).
CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Ivanić, Pankov (Ben), Kanga, Katai (Krstičić), Dragović, Rodić (Gobeljić), Eraković, Srnić, Ohi (Pavkov).
PARTIZAN: Stevanović, Vujačić, Menig, Rikardo, Zdjelar, Jevtović (Holender) (Milovanović), Miljković (Lutovac), Jojić (Jović), Marković (Natho), Urošević, Miletić.