XS
SM
MD
LG
20.12.2021 SPD Radnički Kragujevac

LŠ: Radnički na megdanu moćnoj Barseloneti

Foto: SPD Radnički Kragujevac

U šestom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca imaće jako težak zadatak, na gostovanju Barseloneti, jednoj od najjačih evropskih ekipa, u utorak od 19 časova, u Barseloni.

Radnički je trenutno sedmoplasirani sa četiri boda, ali ima samo tri boda manje od tri ekipe koje dele treću poziciju, među kojima je i Barseloneta. Trka za plasmanom na završni turnir se zaoštrava, pa će ovo kolo biti izuzetno bitno za sve timove.

- Ovo je najvažnija utakmica i za nas i za Barselonetu. Ekipa koja izgubi imaće daleko manje šanse za plasman na „fajnal-ejt“, jer su Breša i Olimpijakos otvorili grupu kako treba, a Novi Beograd je siguran učesnik. Četvrti tim traži se u krugu Barselonete, Ferencvaroša i nešto manje Jadrana i nas. Trenutna situacija je jednostavno takva, iako ima još mnogo da se igra –  rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Iako se nisu sastajali u proteklih nekoliko godina, Radnički i Barseloneta su stari znanci iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Najvažniji meč odigrali su 2014. godine, u Barseloni, gde je domaći tim slavio sa 7:6 u finalu Lige šampiona.

- Biće ovo veliko iskustvo za sve naše igrače, Barseloneta je fenomenalna ekipa, španska reprezentacija u malom. Igraju u sličnom sastavu dugi niz godina, a prošlu sezonu završili su kao četvrti u Evropi, što dovoljno govori. Naši su stari dužnici iz finala koje smo odigrali upravo ovde u Barseloni. Ne možemo da im pretimo ni po dosadašnjim rezultatima ni odnosom sastava, ali je sigurno da imamo svoju šansu i u ovom meču – istakao je Stevanović.

Na proteklim Olimpijskim igrama među 13 rerepzentativaca Španije našla su se čak desetorica igrača iz trenutnog sastava Barselonete, što dovoljno govori o jačini rivala Radničkog. Udarna igla ove sezone je Alvaro Granados, trenutno drugi strelac Lige šampiona sa 16 golova, a od iskusnijih igrača svakako su glavne zvezde fenomenalni Felipe Perone i golman Danijel Lopez Pinedo. Ekipu Barselonete svakako da najbolje poznaje centar Radničkog, Josip Vrlić, koji je u dva navrata igrao u španskom klubu.

- Oni su jedna od najjačih ekipa u Evropi, pogotovo na domaćem bazenu. Neće nam biti lako, ali smo se dobro pripremili i pokušaćemo da uzmemo tri boda koja nam mnogo znače u borbi za „fajnal-ejt“. Više-manje to su svi igrači sa kojima sam igrao. Tu nema puno stranaca većinom su domaći igrači. Ove godine imaju novog trenera i sigurno da im je to još jedan motiv više za dokazivanje – zaključio je Vrlić.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na Sportklubu HD.


Jadran ST 13 : 15 CNA Barceloneta
SPD Radnički 11 : 13 Novi Beograd
FTC Telekom Budapest 8 : 6 AN Brescia
Dinamo Tbilisi 14 : 13 Olympiacos CFP
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 AN Brescia 14 9 3 2 30
2 FTC Telekom Budapest 14 8 4 2 28
3 Novi Beograd 14 8 3 3 27
4 CNA Barceloneta 14 8 3 3 27
5 Olympiacos CFP 14 6 2 6 20
6 SPD Radnički 14 4 1 9 13
7 Jadran ST 14 3 0 11 9
8 Dinamo Tbilisi 14 2 0 12 6