XS
SM
MD
LG
04.02.2022 SPD Radnički Kragujevac

Prvi derbi Radničkog i novobeogradskog "drim-tima" u Kragujevcu

Foto: SPD Radnički Kragujevac

U derbiju drugog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju najvećeg ovogodišnjeg konkurenta u borbi za trofeje, ekipu Novog Beograda, u subotu, od 19 časova, na zatvorenom bazenu u Kragujevcu.

Ovi rivali sastajali su se već četiri puta ove sezone, na četiri različita fronta i upisali po dve pobede. Novi Beograd je bio bolji na startu, na svom bazenu, u Super ligi i Ligi šampiona, ali su se Kragujevčani revanširali na neutralnim terenima, u finalu Kupa i Regionalnoj ligi.

- I u ovom duelu ćemo ići na pobedu, kao i u svakom prethodnom. Prvi put igramo sa njima u Kragujevcu i daćemo sve od sebe da ih opet nadigramo i izborimo što bolju poziciju pred plej-of. Mislim da smo sa previše respekta ušli u prva dva duela na Novom Beogradu i naglasio bih da je to bio početak sezone. Sada smo dosta uigraniji, posložile su se neke kockice u našoj igri i sve to izgleda mnogo bolje, što se videlo i u dva naša trijumfa nad njima. Međutim, daleko od toga da će biti lako. Kao i uvek, odlučivaće sitnice, ali se nadam da će prevaga biti na našoj strani – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Trijumfi Radničkog nad novobeogradskim „drim-timom“, sačinjenim od velikog broja proslavljenih srpskih reprezentativaca, poput Dušana Mandića, Nikole Jakšića, Duška i Gojka Pijetlovića, Strahinje i Viktora Rašovića, Radomira Drašovića, Đorđa Vučinića, Draška Gogova, te stranaca Vlahopulosa, Perkovića i Fernandesa, umnogome su kumovali razlazu trenera Vladimira Vujasinovića i Novog Beograda, pre desetak dana. Njegovo mesto zauzeo je iskusni stručnjak Dejan Jovović, Kragujevčanima dobro poznato lice. On je leta 2012. godine stigao u Radnički kao pomoćnik Dejana Udovičića, a potom je nepunu sezonu i samostalno predvodio kragujevački tim.

- Ne znam koliko će promena trenera uticati na njihovu igru. Možda im dođe dobro kao šok terapija, ali to su momci koji dugo igraju zajedno što kroz klubove, što reprezentaciju, uigrani su i odlično se poznaju. Dejan je tek došao tako da je još uvek rano govoriti o njegovom pečatu u igri Novog Beograda. Nema sumnje da nas očekuje još jedan pravi vaterpolo spektakl i nadam se da će publika ponovo ispuniti tribine, jer nam njihova podrška mnogo znači, što se posebno videlo u pobedi nad Olimpijakosom, kada su došli i „crveni đavoli“ – zaključio je Janković.

Ulaznice za ovaj duel su u prodaji, po ceni od 200 dinara, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički.


Vojvodina 8 : 12 SPD Radnički
Partizan 12 : 10 BVK Crvena zvezda
Šabac 7 : 16 Novi Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 10 9 0 1 27
2 Partizan 10 7 0 3 21
3 SPD Radnički 10 7 0 3 21
4 BVK Crvena zvezda 10 5 0 5 15
5 Šabac 10 2 0 8 6
6 Vojvodina 10 0 0 10 0