XS
SM
MD
LG
05.02.2022 SPD Radnički Kragujevac

Novi Beograd slavio u Kragujevcu posle velike borbe

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički Kragujevac

U derbiju trećeg kola doigravanja za plasman od 1. do 6. mesta Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog poraženi su od ekipe Novog Beograda, rezultatom 12:10, u sjajnoj atmosferi prepunog bazena u Kragujevcu.

Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja. Kao i u prethodnim duelima viđena je velika borba od prvog do poslednjeg minuta, a na kraju su odlučivale nijanse.

Gosti su dva puta vodili na startu, domaći dva puta stizali zaostatak, a posle dva vezana peterca Novi Beograd se „odlepio“ na dva gola – 4:2.

Sredinom druge četvrtine Novobeograđani su imali i tri gola prednosti (6:3), ali je Radnički minut i po pre poluvremena prišao na samo gol zaostatka (6:5). Ipak, Dušan Mandić iskoristio je još jednog igrača više i odveo svoj tim na odmor sa „plus dva“ – 7:5.

U nastavku susreta Kragujevčani su uspeli da izjednače, golovima Stanojevića i Lukića (7:7), ali su gosti iskoristili dva napada sa igračem više zaredom, preko Mandića i Rašovića i ekspresno se vratili na dva gola „viška“ – 9:7. Pet sekundi pre kraja treće deonice Aleksa Ukropina je pogodio i vratio neizvesnost pred odlučujuću četvrtinu – 9:8.

Na početku poslednje deonice domaćin nije uspeo da iskoristi peterac, što je Jakšić odmah kaznio (10:8). Radnički se nije predavao, pa je preko Vrlića i Jankovića poravanao rezultat dva minuta pre kraja (10:10), ali je odmah na drugoj strani dodeljen igrač više kog je realizovao Gogov (11:10). Potom je Radničkom dodeljen samo igrač više posle prekršaja sa leđa nad Vrlićem, iako su u domaćem taboru tražili peterac. Radnički nije imao snage da se izbori sa svim izazovima, pa je sve dileme oko pobednika minut pre kraja otklonio Duško Pijetlović.  

Utakmicu je obeležio i nesvakidašnje veliki broj isključenja, čak 49.

Novi Beograd su do pobede predvodili Dušan Mandić i Nikola Jakšić sa po četiri gola, dok je na drugoj strani Aleksa Ukropina postigao tri, a Filip Janković i Nikola Lukić po dva.

Novobeograđani su tako poveli u ovosezonskom skoru pobeda sa Kragujevčanima (3:2), pošto su prethodno dva puta slavili na svom bazenu na startu sezone, da bi Kragujevčani dva puta bili bolji na neutralnim terenima.

Pre početka utakmice Vaterpolo klub Radnički uručio je priznanja osvajačima zlatne medalje sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju, Gojku i Dušku Pijetloviću, Strahinji Rašoviću, Dušanu Mandiću i Nikoli Jakšiću.

Novi spektakl pred kragujevačkom publikom na programu je već u sredu, u 19 časova, kada u okviru devetog kola Lige šampiona stiže španska Barseloneta.

Radnički – Novi Beograd 10:12 (2:4, 3:3, 3:2, 2:3)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Sudije: Raković (Beograd) i Stanojević (Jagodina).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 2, Ćuk, Krug, Ukropina 3, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 1. Trener: Uroš Stevanović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 1, Mandić 4, Martinović, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov 1, Jakšić 4, Perković, Vlahopulos, Drašović, V. Rašović, Fernandes, Šušiašvili 1. Trener: Dejan Jovović.


Partizan 20 : 8 Vojvodina
SPD Radnički 10 : 12 Novi Beograd
BVK Crvena zvezda 13 : 6 Šabac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Beograd 8 8 0 0 24
2 Partizan 8 6 0 2 18
3 SPD Radnički 8 5 0 3 15
4 BVK Crvena zvezda 8 4 0 4 12
5 Šabac 8 1 0 7 3
6 Vojvodina 8 0 0 8 0