XS
SM
MD
LG

Izborna skupština konjičkog kluba Potisje iz Bečeja

Novi-stari predsednik bečejskih konjara Sava Vojnović sa uvaženim gostima Danetom Mandićem i Jovanom Ječanskim - foto: V. Jankov

Sava Vojnović će i u narednom mandatu biti predsednik Konjičkog kluba Potisje iz Bečeja, koji je minule godine obeležio 75. rođendan i tim povodom dobio trofejno priznanje Saveza sportova opštine Bečej. To je odlučeno na Izbornoj skupštini pomenutog kluba. Zamenik predsednika biće Vasa Džigurski, a u Upravni odbor su još Dušan Blažin, Janoš Deli, Bora Jandrić, Janoš Nemet, Geza Pap. Predsednik Nadzornog odbora je Robert Varga, a članovi su  Božidar Bukurov i Gabor Kiš. Uloga sekretara poverena je Miloradu Rakiću.

- Nismo veliko društvo, ima nas ukupno 47, od kojih 30 aktivnih sa plaćenim članarinama od simboličnih 1.000 dinara, a ostali su počasni, povremeni i pomažući. Zahvaljujući podršci opštine Bečej i pojedinim partnerima, završili smo godinu s pozitivnim finansijskim bilansom. I pored svih poteškoća koje nas prate, po zvaničnim parametrima Udruženja sa kasački sport Srbije, od 28 aktivnih klubova sedmi smo klub u Srbiji. Ponosni smo i na klupsku tradiciju, ali smo svesni da su ono bila druga vremena. Na hipodromu kraj Tise održavalo se nekoliko trkačkih dana u godini i po desetak hiljada gledalaca pratilo je svako dešavanje. Sada imamo jedan trkači dan na hipodromu kod Radarske stanice i održavamo ga povodom Dana opštine 1. avgusta. Ponosni smo i na ovo druženje posle svake godišnje skupštine, gde nam u goste dolaze prijatelji iz okolnih klubova, rekao nam je novi-stari predsednik bečejskih konjara Sava Vojnović.

Najvišem klupskom skupu prisustvovali su član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić i predsednik Saveza sportova opštine Bečej Jovan Ječanski.

- KK Potisje ima, kao i ostali sportski klubovi u opštini, punu podršku lokalne samuprave. Pored sredstava za redovnu delatnost, koju smo ove godine uvećali za 30 procenata, uručili smo im ovom prilikom dodatnu sportsku zaštitnu opremu     u vidu pet kaciga i prsluka vrednu 135.000 dinara za dva najmlađa i tri najstarija člana. Takođe, pokrovitelji smo kasačkog dana, koji je pravi sportski praznik u našem gradu. Podržavamo njihovu inicijativu da mlade uključe u klupska dešavanja, veli Dane Mandić.

U paradni deo skupštinskog dešavanja spada uručenje nagrada u vidu pehara najuspešnijem vozaču i vlasniku najuspešnijeg grla. Tako su iz ruku Daneta Mandića pehare primili Janoš Nemet kao najuspešniji vozač, odnosno Bora Jandić, čija je kobila Aerobik BI, koju je uvezao iz Italije, najuspešnije grlo, jer je i konkurenciji 299 kasača u Srbiji po ostvarenoj zaradi u minuloj godini plasirana na visoko drugo mesto. Najzad, sve je završeno druženjem uz, kao i svake godine, bogat meni na trpezi.