XS
SM
MD
LG

Trijumf Rick del Duoma i Borisa Novića

Trka dana je bila izjednačena samo u prvoj polovi - foto: V. Jankov

I pored izuzetno toplog dana, ljubitelji konjičkog sporta iz Bečeja i okoline u dobrom broju su popunili prostor oko staze hipodroma kraj Radarske stanice. Razumljivo, jer Konjički klub Potisje samo jedanput godišnje organizuje kasački dan, pa je to prilika da se uživa u ovom atraktivnom sportu.

- Izuzev nekih manjkavosti u organizaciji manifestacije, a to je do nas unutar kluba, sve ostalo je bilo besprekorno. U šest trka startovalo je, od 53 prijavljenih, 51 grlo iz 32 mesta. Viđene su kvalitetne trke, pogotovo u petoj trci dana, gde je konj koji je uvezen iz Italije Rick del Duomo opravdao epitet favorita i vozač Boris Nović se na vreme izdvojio i sigurno pobedio, rekao nam je predsednik KK Potisje Sava Vojnović.

Boris Nović iz Subotice je imao najviše razloga za radost, jer je, pored glavne trke, pobedio i u prvoj. Čast domaćina opravdao je veteran Janoš Nemet, koji je startovao sa dva grla, Cicijom u drugoj i Dasterom u poslednjoj šestoj trci, i sa ovim drugim grlom prošao kao treći kroz ciljnu ravninu.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Bečej, ali su pripomogli i brojni sponzori, tako da je za svaku trku obezbeđen u solidan nagradni fond. Prvoplasirana grla su, pored pehara, dobila i novčanu nagradu od 22,200 dinara, drugoplasirana su inkasirala po 11,100, trećapo 6.660 i četvrtoplasirana po 4.400 dinara.

Evo i rezultata kasačkog dana na bečejskom hipodromu: Prva trka – Sećanje na Aranjoš Nandora: 1. Yo-Yo, vozač Boris Nović, 2. Flinga V (Tibor Varga), 3. Peggy S (Boris Milodanović) i 4. Baldrick Prav (Atila Laslo). Druga trka – Sećanje na Miomira Vilića Jamana: 1. Dinar S (Miroslav Golubović), 2. Cattaro (Rajko Katanić), 3. Angry Bessy JMH (Jovica Dovijarski) i 4. Nikita (Milan Ilijin). Treća trka – Sećanje na Jeftu Vlaškalina: 1. Aliz CS (Laslo Roža), 2. Poloneza (Božidar Miloradović), 3. Apsolutna (Stevan Urošev) i 4. Express Lady (Saša Grujić). Četvrta trka – Sećanje na Savu Popova: 1. Samsung (Nemanja Mašić), 2. Čarli Star (Josip Gabrić mlađi) i 3. Idril Šugar (Milan Ilijin). Peta trka – Opština Bečej: 1. Rick dell Duomo (Boris Nović), 2. Ursula Baba (Aleksandar Dimitrijević), 3. Sirol Axe (Milan Tasić) i 4. Team Work (Dejan Katanić). Šesta trka – Sećanje na Petra Stevanovića: 1. Filipa di Poggio (Željko Vujanović), 2. Elite Šugar (Laslo Roža), 3. Duster (Janoš Nemet) i 4. Lena H Jet (Milan Lišić).