XS
SM
MD
LG
22.02.2022 V. Jankov

Futsaleri Bečeja sutra igraju osminu finala kupa protiv Kalče

Kup za vađenje: Futsaleri Bečej 2003 - foto: V. Jankov

Posle dva poraza u isto toliko utakmica nastavka prvenstvene prvoligaške trke, za futsalere Bečeja 2003 kup utakmica osmine finala protiv Kalča iz Niša sutra uveče (21) stiže u nezgodan čas. Još kada se doda na koji način su izgubili minule dve utakmice... U prvoj pred svojim navijačima protiv šampiona FON-a (5:6) primili su gol tri stota dela sekunde pre zvuka sirene, a u drugoj protiv Konjarnika u Beogradu pretrpeli su kataftrofu (0:6). Ali, za prosutim mlekom ne vredi jadikovati...

Nova utakmica, čak i takmičarski ciklus, pruža mogućnost Bečejcima da se vrate na željeni kolosek. Neće biti lako protiv Kalča, koji je u prvom kolu nastavka šampionata pobedio Novi Pazar (5:3), a od favorizovane Loznice Grad 2018 kraj Drine izgibili su rezultatom 3:1. Očito da to nije isti sastav koji je jesenju polusezonu završio na poslednjem mestu bez osvojenih bodova. Zato, biće potrebno dosta truda da se izbori prolaz u četvrtfinale najmasovnijeg takmičarskog ciklusa. Voljom žreba elite, isti rivali će se sastati desetak dana kasnije kraj Nišave u okviru 13. kola aktuelne sezone. Sutrašnja utakmica se igra od 21 sat, a pravdu će deliti sudijska trojka: Vladimir Tošić (Novi Sad), Predrag Vulić (Kula) i Miloš Jocović (Vrbas).

Konjarnik je bez borbe obezbedio prolaz u četvrtfinale, jer je Crvena zvezda odustala od takmičenja, a ostali parovi osmine finala su: Novi Sad – Vinter sport, Nova Pazova – Novi Pazar, Ivanjica – FON, Ekonomac – Student, Jastrebac – Vranje, Loznica Grad 2018 – Zemun samo pravo.

Dodajmo na kraju da će futsaleri Bečej 2003 u subotu ugostiti drugi niški klub, Vinter sport, u okviru 12. kola šampionata, a utakmica počinje u 19 sati.