XS
SM
MD
LG

Šumadinci potvrđuju dobru formu u Lazarevcu

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Puni entuzijazma nakon tri vezana trijumfa, fudbaleri Radničkog 1923 pripremaju se za put u Lazarevac, gde ih u nedelju od 13 časova očekuje utakmica 27. kola Linglong Tajer Super lige Srbije sa dobro poznatim rivalom iz prvoligaških dana, ekipom Kolubare. Iako oslabljeni neigranjem dvojice jako bitnih igrača, prvog strelca ekipe Marka Mirića i iskusnog napadača Voje Ubiparipa, Kragujevčani će učiniti sve što je u njihovoj moći da se sa ovog veoma teškog gostovanja vrate neporaženi.

Kragujevački superligaš je sa tri uzastopne pobede uspeo da se izdigne iz pepela i poveća sopstvene izglede u borbi za opstanak. Zasluge za to idu pre svega na račun šefa struke Nenada Lalatovića, koji je prvenstveno uspeo da popravi samopouzdanje igračima i ojača timski duh, a kao logična posledica toga došli su i bolji rezultati. Od jedne anemične ekipe gubitničkog mentaliteta, Radnički 1923 je maltene preko noći postao jedna dobro organizovana vojska, koja zna svoj cilj i kako da do njega dođe.

Svakako da dobri rezultati podižu i lestvicu očekivanja kod navijača, koji se nadaju produžetku pobedničkog niza na predstojećem gostovanju u Lazarevcu. To naravno neće biti nimalo lako, s obzirom da je Kolubara jedna izuzetno čvrsta, takmičarska ekipa, koja u svojim redovima ima sijaset prekaljenih superligaških igrača, počev od Nemanje Nikolića, Dejana Đenića i Nikole Vasiljevića, pa do Petra Bojića, koji je u klub iz Lazarevca pristigao tokom zimskog prelaznog roka.

Lazarevčani su, poput Kragujevčana, zabeležili tri pobede u minulih pet prolećnih kola, čime su došli u poziciju da se bore za ulazak u plej-of. Trenutno su “zeleno-crni” na samoj granici plej-ofa, tačnije na devetoj poziciji, sa bodom zaostatka u odnosu na osmoplasirani Napredak iz Kruševca, tako da će biti izuzetno motivisani da pobedom u susretu sa Šumadincima naprave značajan iskorak ka plasmanu među osam najboljih superligaških timova.

– Kolubara je dobar tim sa dosta kvalitetnih igrača, poput Petra Bojića, koga sam svojevremeno imao priliku da treniram u Vojvodini i koga sam želeo da dovedem u Radnički 1923 u finišu zimskog prelaznog roka, ali je finansijska ponuda Kolubare bila izdašnija od naše, tako da je on na kraju završio u Lazarevcu. Svakako da nas očekuje teška utakmica, posebno jer nećemo moći da računamo na Mirića zbog kartona, odnosno Ubiparipa koji ima problema sa povredom, ali nemamo nameru da tražimo bilo kakav alibi. Idemo u Lazarevac da se prikažemo u što je moguće boljem svetlu i da probamo da ponovimo igru iz drugog poluvremena utakmice sa Metalcem. Mi smo u takvoj situaciji da je za nas svaki bod bitan i ja bih iskreno bio zadovoljan da se iz Lazarevca vratimo neporaženi – poručuje šef struke ekipe iz srca Šumadije Nenad Lalatović.

Lalatović ističe da je jako zadovoljan činjenicom da njegov tim nije primio gol na poslednje tri utakmice i smatra da je upravo to, uz dobru atmosferu u ekipi, jedan od ključnih razloga rezultatskog uspona kragujevačkog superligaša.

– U fudbalu je, kao i u životu, uvek defanziva najbitnija. Kada znaš kako da se odbraniš, da ne primiš udarac, onda možeš da računaš na pobedu. Drago mi je da su i moji igrači shvatili da je dobra i organizovana igra u defanzivi glavni preduslov za dobre rezultate. Mi smo, uostalom, ove tri prethodne utakmice i dobili zbog toga što nismo primili gol – konstatuje strateg Kragujevčana.

Za Miloša Milisavljevića, koji je zajedno sa Ljubišom Peceljem upravo iz redova Kolubare stigao na “Čika Daču” tokom zimskog prelaznog roka, ovo će biti prilika da se dokaže protiv bivšeg kluba, čiji je dres oblačio u četiri različita navrata.

– Sigurno da nas očekuje jedna veoma teška i zahtevna utakmica protiv ekipe Kolubare koju jako dobro poznajem. To je jedna iskusna ekipa sa dosta dobrih pojedinaca na koje moramo da obratimo pažnju. Sa druge strane, mi smo uspeli da vežemo tri pobede zaredom, bez primljenog gola, što je zaista veliki uspeh, koji nam pruža dovoljno razloga za optimizam pred put u Lazarevac. Ukoliko budemo skoncentrisani svih devedeset minuta i ponovimo igru iz prethodnih par utakmica, možemo se nadati dobrom rezultatu i novim bodovima – smatra plavokosi fudbaler sredine terena.

Prvi međusobni duel fudbalera Radničkog 1923 i Kolubare u ovoj sezoni okončan je u korist Lazarevčana, koji su na stadionu “Čika Dača” slavili rezultatom 2:0.

Televizija Arena sport direktno će prenositi utakmicu na svom prvom kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta


Vojvodina 2 : 1 Proleter
Čukarički 0 : 0 Partizan
TSC 2 : 1 Voždovac
Radnik 2 : 0 Novi Pazar
Napredak 1 : 0 Metalac
Spartak ŽK 4 : 3 Kolubara
Mladost 2 : 0 Radnički (N)
Crvena zvezda 4 : 1 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 3 1 81
2 Partizan 30 25 4 1 79
3 Čukarički 30 14 12 4 54
4 TSC 30 11 8 11 41
5 Radnički (N) 30 9 13 8 40
6 Voždovac 30 11 7 12 40
7 Vojvodina 30 11 6 13 39
8 Napredak 30 10 7 13 37
9 Mladost 30 10 6 14 36
10 Radnik 30 8 12 10 36
11 Spartak ŽK 30 9 7 14 34
12 Kolubara 30 10 4 16 34
13 Radnički 1923 30 8 6 16 30
14 Proleter 30 8 5 17 29
15 Metalac 30 7 6 17 27
16 Novi Pazar 30 5 10 15 25