XS
SM
MD
LG

"Građevinari" veruju u podvig protiv uzdrmane "Stare dame"

Foto: facebook.com/fcrad

Rad je konačno stigao do prve prolećne pobede u duelu sa otpisanim Kabelom. Do tog meča na sedam utakmica osvojili su tek dva boda i našli se među ugroženim klubovima. Trebalo je premostiti psihološku barijeru i povratiti poljuljano samopoudanje, a mladi Novosađani su bili idealan partner za to. Za “Građevinare” je više poteškoće bilo u “glavi” i kako da zadrže imperativ protiv motivisanog i rasteećenog rivala. Postigli su golove na vreme, bili koncentrisani i rutinski priveli utakmicu kraju.

Na redu je novi izazov i uspeh u kupu izbrisao bi sve minuse i dao “Građevinarima” vetar u leđa kad je u pitanju borba za opstanak. Sutra ih očekuje veoma važan meč u okviru četvrtfinala kupa protiv Vojvodine, kojoj ne cvetaju lale i nalaze se u nezabeleženoj seriji od šest poraza. U postojećim okolnostima trener Branko Mirjačić sagledava situaciju, uzda se u tradiciju na Banjici, veruje u podvig i otrežnjenje tima.

- Rad je veliki klub i veliki je izazov pobediti u bilo kakvim okolnostima. Spremićemo se da odigramo što bolje i prođemo dalje. Znamo da nije pravi momenat i Vojvodina je favorit. Šansu vidim što se igra jedna utakmica i sve je moguće. Daćemo sve od sebe da ponovimo uspeh iz 2005. godine kada smo bili polufinalisti (igrali sa Železnikom). Spremamo se da istrčimo u najačem sastavu, koji može da donese najbolji rezultat. Imamo ograničen roster od 14-15 igrača na čijim plećima počiva sav teret prvenstva, ali ne sumnjam da je četvrtfinale i renome rivala dovoljan motiv za moje igrače - poručio je Mirjačić.