XS
SM
MD
LG

Trayal se vraća među prvoligaše jači nego ikad

Foto: facebook.com/fktrayal

Godinu dana je trebalo Trayalu da se konsoliduje, zaigra šampionski i tri kola pre kraja osvoji naslov u Srpskoj ligi, grupa “Istok”. Višak od 13 bodova dovoljno odslikava nadmoćnost Kruševljana u odnosu na konkurente. Kad smo kod rivala treba istaći da je pre početka prrvenstva u ligi bilo velikih tumbanja, polovina je ispala, a među novim članovima bilo je pet dojučerašnjih prvoligaša. Konkurenti su ih samo više motivisali i učvrstili u odluci da mogu biti ispred svih. Takoreći od prvog kola, sa kraćim prekidom bili su na vrhu i kako je prvenstvo odmicalo rivali su gubili dah i sve više zaostajali. Kad to kažemo pre svega mislimo na Budućnost iz Popovca, koja je u jednom trenutku bila vodeća da bi naglo popustili i zaređali sa slabijim rezultatima. Titulu nisu osvojili zbog promenljivih rezultata konkurenata, već istrajnošću, postojanom formom i rezultatima u kontinuitetu. Nekoliko parametara dovoljno odslikava njihovu nadmoć nad rivalima. Jedini su srpskoligaš od 64 kluba bez poraza, ostvarili su najviše pobeda (18), bili jesenji prvaci, najuspešniji domaćin i gost, osvojili najviše bodova u nastavku sezone. Podatak koji fascinira je da su u proteklih 27 kola primili samo osam golova (0,3 po meču), u drugom delu – tri..

Po pravilu najveće zasluge pripadaju direktnim izvršiocima fudbalerima i stručnom štabu, koji su uz pomoć agilnog rukovodstva stigli do cilja.

Trener Živojin Vidojević je najpozvaniji da iz stručnog ugla rezimira još nezavršenu sezonu. U uvodu razgovora navodi da je trebalo dosta odricanja da bi bili tu gde jesu.

- Da nam je neko pre početka prvenstva ponudio vodeću ulogu, oberučke bi je prihvatili. U ligi je zaigralo pet bivših prvoligaša i svi su istakli kandidaturu za prvo mesto. Nismo se na to mnogo obazirali, išli korak po korak, takmičili se i vredno skupljali bodove. Prevagu u našu korist odnele su takozvane “male” utakmice. Nismo birali protivnike, svakog smo respektovali, analizirali i maksimalno koncentrisani pristupali svakom meču, bez obzira na snagu i kvalitet protivnika. Igramo otvoreno i napadački, sa obavezom očuvanja sopstvenog gola i otuda tako malo primljenih pogodaka. Konkurenti su na račun ofanzive zanemarili defanzivu i to im se vratilo kao bumerang. Mišljenja sam da je bolje pobediti na pet utakmica sa minimalnim rezultatom negio na jednom meču dati pet-šest golova - kaže Vidojević i u osvrtu na kadrosku situaciju iznosi manje poznate činjenice.

- Nismo gomilali igrače i jedna ekipa je iznela teret gotovo cele sezone. U nastavku sezone nismo računali na povređenog kapitena Gašića, Todorović je nastavio karijeru u Rjeci, takođe Terzić je otišao. Njihov odlazak kompenzovali smo dolaskom Krstića, Dragićevića i Petrića. U postojećim okolnostima morali smo da improvizujemo pa je bek Punoševac prekomandovan na mesto štopera i zajedno sa Aleksićem bili čvrsti bedem ispred Jordanova, Matejević je sa desnog krila spušten u defanzivu. Time smo izgubili na prodornosti i efikasnosti koju je nadomestio golgeter Golubović. Za kreaciju igre, na sredini terena bili su zaduženi Pavlović, Krstić, Milisavljević i Milošević.

Ambiciozni predsednik Vladan Gašić obezbedio je optimalne uslove za rad tako da su na miru i bez trzavica mogli da se posvete terenu i protivnicima. U svakom trenutku je bio uz ekipu, na utakmicama, treninzima, kao motivacijoni činilac znao da podži i ohrabri svakog prvotimca.

- Dokazali smo da smo prošle godine nezasluženo ispali iz Prve lige. Dominirali smo od prvog, nadam i poslednjeg kola, bez poraza, sa najmanje primljenih golova. Od kad sam u Trayalu funkcionišemo kao profesionalni klub, stvorili smo najbolje uslove za rad, redovno se isplaćuju prenadležnosti, oskrbljeni smo sa dovoljnom količinom sportske opreme... U planu je da do kraja ove ili početkom naredne godine počne sa renoviranjem našeg stadiona u krugu fabrike na kome bi mogle da se igraju prvoligaške utakmice - kaže Gašić i poručuje da se vraćaju jači nego ikad.


Meševo 3 : 2 Timočanin
Rembas 2 : 1 Jedinstvo (P)
GFK Jagodina 2 : 0 OFK Brzi Brod
GFK Dubočica 2 : 1 Sloga (L)
Budućnost (P) 4 : 2 Radnički (P)
Pčinja 2 : 0 Hajduk Veljko
Trayal 2 : 1 Radnički (S)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 28 20 8 0 68
2 Budućnost (P) 28 16 6 6 54
3 Radnički (S) 28 14 6 8 48
4 Radnički (P) 28 14 5 9 47
5 GFK Jagodina 28 12 7 9 43
6 GFK Dubočica 28 11 9 8 42
7 Timočanin 28 12 5 11 41
8 Vlasina 28 12 4 12 40
9 Pčinja 28 11 6 11 39
10 Jedinstvo (P) 28 8 10 10 34
11 Meševo 28 10 4 14 34
12 OFK Brzi Brod 28 9 5 14 32
13 Hajduk Veljko 28 9 4 15 31
14 Rembas 28 7 6 15 27
15 Sloga (L) 28 1 3 24 6