XS
SM
MD
LG

Radovan Ćurčić: Imamo kostur ekipe, sa pojačanjima ne sme biti promašaja

Sportski direktor Javor Matisa, Radovan Ćurčić - foto: fkjavor.com

Iza Javor Matisa je uspešna ali turbulntna sezona, začinjena usponima i padovima. Startovali su ispod očekivanja, ni blizu ni predaleko od vrha, ali dovoljno za nespokoj. Peli su se korak po korak, posrtali, dizali se... U trenutku kad nije išlo došlo je do smene trenera, uloge su zamenili dva dojučerašnja saradnika, Milovana Milovića nasledio je Igor Bondžulić. I kad je vrag odneo šalu zaigrali su kako znaju i umeju, i sa četiri pobede u plej-ofu uspeli se do samog vrrha odakle se vidi Super liga. Ovo je Ivanjičanima treći ekspresni povrata u Super ligu u protekloj deceniji, odnosno 14 puta su bili članovi društva najboljih.

Igor Bondžulić se u osvrtu na sezonu vraća godinu dana unazad, kada su nesrećno ispali, što je imalo posledice u organizacionom smislu, naročito oko dovođenja igrača

- Klub je odreagovao pozitivno, uspeli smo da se konsolidujemo, ali je ostao pritisak da se moramo vratiti. Svi su nas pominjali kao najozbiljnije kandidate, što je bilo jako stresno. Problem je što je još ekipa gajilo visoke ambicije. Bilo je uspona i padova, ali se klub pokazao velikim i uspešno izašao na kraj sa svim teškoćama. Pokazali smo najveću snagu kad je trebalo, malo je klubova ponovilo podvig kao Javor Matis i više puta se po ispadanju vraćalo - naveo je u osvrtu Bondžulić i napomenuo, što je za naše prilike nesvojstveno, da je Milović zaslužan za 65-70 odsto osvojenih bodova.

Za kraj smo ostavili sportskog direktora Radovana Ćurčića, da iz svog ugla ocenu proteklu sezonu.

- Iza nas je teška i dosta zahtevna sezona. Našli smo se zasluženo tu gde nam je mesto. Letos smo ostali bez celog tima i dopunjavali se u hodu. Bilo je uspona i padova, u jednom trenutku bili otpisani pa se vratili, uopšte uzev, bilo je stresno. Kad pomislimo da idemo u dobrom smeru, dođe kriza rezultata, ali smo uspeli da se izdignemo. Naročito je bila psihološki teška za sponzora kluba koji je uložio puno sredstava - kaže prvi operativac Ivanjičana, i napominje da Miloviću i Bondžuliću duguje veliku zahvalnost. Oba su, kaže, deo kluba, Javorovci i dali su nemerljiv doprinos.

Ćurčić navodi da je pred njima period kad ekipu treba osvežiti i pojačati tamo gde nema odgovarajućeg kvaliteta.

- Prelazni rok traje do septembra, moraju se vući energični potezi kako ne bi došli u situaciju kao u prethodnoj sezoni da se u hodu pojačavamo. Imamo kostur ekipe, moramo dovesti samo profil igrača koji nam je neophodan, tu ne sme biti greške i promašaja. Izgrađena je jasna strategija po pitanju dolazaka i odlazaka. Jedno sa drugim je povezano, tako da ćemo se u skladu sa tim ponašati - zaključio je Ćurčić, koji će očigledno narednih dana imati pune ruke posla.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45