XS
SM
MD
LG

Kalinić i njegovo vraćanje Trifunoviću

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić rekao je da je njegova ekipa više želela titulu u ABA ligi i izvinio se igraču Partizana Urošu Trifunoviću zvog svoje reakcje na kraju odlučujuće utakmice finala.

Crvena zvezda je večeras u odlučujućem, petom meču finalne serije pobedila Partizan sa 80:77.

U trećoj četvrtini utakmica je bila prekinuta zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren od strane navijača Zvezde, i nastavljena je tek kada je hala ispražnjena.

"Nisam saglasan sa tim što se dešavalo u svim utakmicama. Tu ne izuzimam nikoga. Bacanje stvari na teren... Stvarno ne znam koliko puta neke stvari treba da se ponove. U redu je navijanje, skandiranje, svašta mogu da razumem, ali ugrožavanje bezbednosti... Stvarno nema smisla", rekao je Kalinić posle utakmice.

"Do kad još treba da pričamo o tome? I onda sudije moraju da odu u svlačionicu jer ne žele da učestvuju u tome", dodao je on.

On je naveo da je i pored svega što se dešavalo njegova ekipa uspela da "prelomi" i da ostane fokusirana.

"Više smo želeli trofej... Morala je ta trojka da uđe. Čitavu utakmicu smo se mučili sa samopouzdanjem u šutu. Na kraju smo ostali koncentrisani i dovršili posao. To mi je bilo jedino bitno. Da želimo više pobedu", naveo je on.

Kalinić je na kraju utakmice prišao klupi Partizana i nesportski gestikulirao.

"Izvinjavam se Trifunoviću. Stvarno nesportski potez. Samo sam želeo da mu vratim isto kao što je on nama gestikulirao posle 30 razlike. Mislim da je ova pobeda važnija. 


Sledeća vest
Derbi kraj Tise