XS
SM
MD
LG

GL Smederevo: Podunavac - Badljevica 0:1

Odigrano je i poslednje 7. kolo u jesenjem delu gradske lige Smederevo. Badljevica je imala teško gostovanje u Udovicama, u kome je morala da osvoji makar bod da bi ostala u borbi za jedno od dva mesta koja vode u baraž ali na iznenađenje svih prisutnjih, gosti su uspeli da u samoj završnici tačnije u 93. minutu iz kontra napada dođu do pogotka i osvoje sva tri boda. Potpuno ne očekivana pobeda gostiju, koji nisu triumfovali protiv ekipe Udovica u prethodne tri sezone, pa su i na ovom meču imali u potsvesti tu lošu tradiciuju. Igra oba tima nije bila preterano interesantna, utakmicu su obeležili oštri startovi u kojima je najviše stradao nekadašnji igrač domaćina Šćepanović Petar koji je sada jedan od glavnih igrača Badljevice, promašen penal domaćina, mnoštvo javnh opomena i crveni karton beka gostiju Badljevačkog Balotelija, tačnije Negovana Milenkovića.

Od samog starta domaćin je stvarao šanse. Već u prvom minutu napadač Udovice je izašao sam ispred golmana gostiju ali na njegovu ne sreću Tihomir Marković je sjajno intervenisao. Gosti su tek sredinom prvog dela došli do svoje igre i do gola, koji je poništen zbog navodnog ofsajda, ali se na kraju ispostavilo da je to bila greška pomoćnog sudije i da je gost bio ošećen. Badljevica je prvo poluvreme inicijativom privela kraju, i uz sjajne odbrane Markovića uspela da sačuva sopstvenu mreću. U drugom delu Podunavac steže obruč oko gola gostiju i stvara šanse. Marković je u ovoj utakmici začarao svoj gol, ne dozvolivši da bude savladan ni u jednoj od brojnih šansi domaćina. Badljevica u drugom poluvremenu nije stvorila ni jednu šansu, i bilo je pitanje minuta kada će Podunavac postići gol, jer se konstantno igralo na polovini gostiju.

U 79. minutu štoper domaćina u duelu sa Milenkovićen, teatralno  pada u protivničkom šesnestercu, i na radost svih navijača i uprave domaćina sudija bez imalo razmišljanja pokazao na belu tačku. Odgovornost na sebe je preuzeo popularni Runi koji je uspeo da promaši čitav gol jer se videlo da je izgoreo od želje za pogotkom. I kada su se svi obradovali  promašenom penalu, Milenković je imao šta da prigovori sudiji koji je istog trenutka izvadio crveni karton i poslao Milenkovića u svlacionicu, koji svojim ponašanjem na terenu potvrđuje svoj nadimak Badljevački Baloteli. Kao što to obično biva posle toliko propuštenih šansi pravda je bila zadovoljena. Najpre trener Badljevice uvodi u igru svećeg Nemanju Rankovića, koji je do ove utakmice bio na klupi zbog problema sa desnim skočnim zglobom, ali se ta izmena 5. minuta kasnije ispostavila kao odličan potez trenera gostiju. U isčekivanju da sudija odsvira poslednji zvižduk u 93. minutu, kapiten Badljevice Ranković Marko nalazio se na sredini terena gde je dobio upotrebljivu loptu od strane Nemanje, oslobodivši se protivničkog igrača šutira sa oko dvadesetak metara i matira do tada sjajnog golmana Podunavca. Ranković je ućutkao bučne navijače domaćina, dok su svi njegovi saigraču i kompletna klupa dotrčali do njega i radovali se pogotku njihovog kapitena koji je i ovaj put dokazao da zaslužuje kapitensku traku. Sudija je sačekao samo da domaćin krene sa centra i odmah odsvirao kraj gde je usledilo slavlje gostiju ali i zviždanje domaćinu i vrređanje nihovog saigrača Runija zbog promašenog penala.

Mora se spomenuti odlična igra štoperskog tria gostiju Aleksić, Brkić, Radenković kojima se ne može ništa prigovoriti, kao ni inzvanrednom golmanu Tihomiru Markoviću Tići, ali i ostali su odigrali hrabro vođeni kapitenom Rankovićem kome je ovaj gol jedan od najznačajnijih u dosadašnjoj karijeri.

Niko od saigrača, a ni uprave nije hteo da komentariše potez Negovana Milenkovića koji se polako udaljava od ove ekipe svojim ponašanjem i vrlo je moguće da će sledeće godine tražiti novi klub sa kojim će nastupiti  jer je očigledno da mu ovde ne prija boravak iako je ovo jedna od jačih ekipa u grupi. On će biti kažnjen najmanje tri utakmice a posle toga već i neće biti potreban ovoj ekipi. Badljevica je i pre ovog meča tražila zamenu na ovoj poziciji i ostvarila nekoliko razgovora zbog ne zadovoljsta Milenkovića, koji je očiglednobio ljut na upravu jer mu je izrekla kaznene mere nedelju dana pre gostovanja u Udovicama. On je cele nedelje trenirao sam dva puta dnevno gde je bio prepušten kondicionim trenerima ali ne zadovoljstvo zbog toga je pokazao crvenim kartonom što je razaljutilo sve u Badljevici. Milenković je za kratko vreme svojim ispadima postao poznat svim medijima kao i na sportskim sajtovima, ali njegovo ime se spominje i u celoj ligi, što je i uticalo na to da mu dodele nadimak Baloteli.

Badljevica u subotu igra kup utakmicu protiv Skobalja, ali čelnici ne kriju da nisu toliko zainteresovani za ovu utakmicu i da konačan ishod neće biti toko bitan. Prvenstvene utakmice će se odigravati aprila 2013. godine ali ćete na našem sajtu srbija sport moći da pratite sva bitna deđavanja i zanimljivosti jer ćemo kao i do sada prenositi samo tačne i pravovremene informacije.


Petrijevac 2 : 5 Ravni Gaj
Podunavac 0 : 1 Badljevica
7. Jul 0 : 2 Drugovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Drugovac 6 4 1 1 13
2 7. Jul 6 4 1 1 13
3 Badljevica 6 4 0 2 12
4 Podunavac 6 3 2 1 11
5 Ravni Gaj 6 3 0 3 9
6 Lunjevac 6 1 0 5 3
7 Petrijevac 6 0 0 6 0