XS
SM
MD
LG

Majdan - fudbalska fešta pod rudnikom

Učesnici takmičenja

U mestu Majdan nadomak Gornjeg Milanovca i ove godine su održani sportski susreti gde su akteri bili oni najmladji. Bilo je to 23. po redu druženje na kome su kao i uvek do sada dominirali fudbalski susreti. Nadmetanja u okviru turnira "San Savićko 2022." održana su na prelepom sportskom kompleksu na imanju fudbalskog entuzijaste novinara Miše Savićevića.

- Veoma sam zadovoljan najpre odzivom ekipa u fudbalu kao i takmičara u ostalim sportskim disciplinama. Bio je veliki broj posetilaca koji su nadam se uživali u majstorijama dečaka rodjenih 2009. godine i mladji. Prikazali su sve ono što fudbal čini lepim i atraktivnim a za to su naravno, zasluđni i njihovi vredni treneri - kaže Savićević

Druženje su kao i uvek do sada otvorili pioniri Metalca i Takova (Gornji Milanovac) kao i Borca i Mladost radost (Čačak). Zanimljivo je da su ove godine na turnir pristigle i dve ženske fudbalske ekipe iz Čačka. Bilo neobično ali nadasve interesantno jer su odigrane i dve miks utakmice. Naime, pioniri su snage odmerili sa fudbalskim koleginicama. I dok je trajala fudbalska priča na terenu pod čuvenom natsrešnicom kraj rečice nadmetati su se šahisti i takmičari u pikadu. Na kraju, u popodnevim i večernjim satima nateren su izašli i seniori - veterani.

Novinari

Na tradicionalnom druženju bili su i predstavnici sedme sile Užica, Kraljeva, Čačka i Gornjeg Milanovca. Takmičare je pozdravila Zorica Djoković član Upravnog odbora Udruženja sportskih novinara Srbije a početni udarac izveo je Ilija Katić nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije i dugogodišnji internacijonalac.

Domaćin se i sada svojski trudio da sve protekne u sportskom duhu. Pohvale zaslužuju i ljudi iz senke koji su se prikazali u pravom svetlu. Naročito u "trećem poluvremenu" posle odigranih mečeva koji su oduševili prisutne gledaoce.

Tekst i foto: Stole Petković