XS
SM
MD
LG

Dobar meč u teškim vremenskim uslovima, domaći zaslužili pobedu protiv borbenih gostiju

Dobar fudbal u lošim vremenskim uslovima. Oblaci iz Bugarske, nepisano pravilo, uvek su donosili provalu oblaka. Meč je upravo počeo po pljusku. Grmelo je, čak se očekivalo da sudija prekine meč.  Kisa je prestala posle 20-ak minuta meča. "Vratila" se u finišu meča, kada je bilo najteže. Za sve to vreme pirotska trava izdržala je veliku količinu vode, drenaža je položila ispit. Svaka čast Ivanu, čoveku koji prosto spava na Stadionu.

U prvih desetak minuta gosti si imali jednu kontru. Šutirao je M.Nikolic ali kraj gola. Sudija Savic svirao je  u tom periodu nekoliko slobodnih udaraca pred golom domaćih ali je Markovic dobro reagovao. Rekli bi da se nije dobro snašao. Maker u jdnom period. Domaći su od 15. minuta saterali protivnika na njihovu polovinu. Od tada, kako to obično biva kada je Radnički u pitanju, serija prilika. U tri poteza su Ristov, Petrov i Stojanović nadigrali goste ali je Stojanović ponovo šutirao kraj gola.

U 24. minutu Đurović iz dobre pozicije šutirao je ponovo kraj gola. Redjale su se prilike, Ristova, Jankovica, Petrova. Gosti su povremeno preko dvojice najboljih pojedinaca, pokretljivog centarfor Filipa Petrovića i brzog Miloša Nikolića pokušavali da ugroze Markovića, ali bez koncentracije u završnici.

U 32. minutu Stojanović sa 6 metara je šutirao golman je odbranio. Mladi golman Luka Mitrović je odbranio, a kasnije skrenuo pažnju na sebe i bio medju najboljim pojedincima u svom timu. Minut kasnije sudija Savić mogao je, dodajem morao je, da svira penal za Radnički. Sa leđa je oboren Đurović. Nesigurni arbitar kao da se dvoumio par sekundi i onda pokazao da se igra nastavi. U nekim situacijama,  s obzirom na klizav teten arbitar nije dobro procenjivao startove što je izazivalo reagovanja Dojkica, B.Mančica i Ristova najiskusnijih igrača u domaćem timu. Konačno, kada se očekivao kraj prvog dela stigla je radost. Sa desne strane, centrirao je mladi Ivana Stojanova, Denis Ristov je skočio i majstorski trzajem  glavom skrenuo loptu u suprotni ugao.

U nastavku se nešto posebno na terenu nije menjalo. Radnički je igrao na polovini Meševa, ali nedostajao je taj zadnji pas, snalažljivost pred golom. Meševo je prijatno iznenadio. Kompaktna ekipa koja je delovala u stilu "svi za jednog".  Na svakom delu terena su uklizavali, borili se i dalje preko cntarfora Petrovića ugrožavali gol pirotskog golmana.

Postigli su gol iz očigldnog ofsajda, niko se nije bunio. Pred sam kraj, jedan od dvojice visokih štopera glavom je posle kornera šutirao ali kraj gola. Čestitke akterima. Igralo se dok je grmelo, po pljusku, na klizavom terenu. Trebalo je izdržati. Grčevi su pred kraj "napali" neke igrače Meševa. Ubedjeni smo da će, ukoliko budu ovako igrali, Meševljani namučiti mnoge timove.

Arbitar Dušan Savić kao da je shvatio da ne treba da bude u centru pažnje i donosi odluke u koje u prvom delu često nije bio siguran. Bili su nepotrebni i žuti kartoni jer su fudbaleri oba tima, iako je bilo teško, klizavo, poštovali su jedni druge i časno i sportski završili utakmicu.

Boža Mančić i danas kapitenski. Uložio je veliki trud, bilo ga je svuda i zaslužio čestitke. Goran Lazarević više je nego zadovoljan pobedom s obziropm na uslove i veoma borbenog i ambicioznog rivala

Dugogodišnji sudija i sportski radnik, Žarko Anđelković je sportski direktor Meševa. Sve što smo čuli o ovom Klubu, da se radi o ambcioznom predsedniku ili sponzoru koji je obezbedio sve uslove, a Anđelković, očigledno uspeo da napreavi dobru selekciju.


Radnički (P) 1 : 0 Meševo
OFK Brzi Brod 1 : 3 Timočanin
SFS Borac 1 : 1 Pčinja
GFK Dubočica 3 : 0 Car Konstantin
Timok 1919 1 : 1 Dunav
Budućnost (P) 1 : 0 Jedinstvo (P)
OFK Topličanin 3 : 0 Vlasina
GFK Jagodina 3 : 0 Radnički (S)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Timočanin 2 2 0 0 6
2 Radnički (P) 2 2 0 0 6
3 GFK Dubočica 2 1 1 0 4
4 SFS Borac 2 1 1 0 4
5 Budućnost (P) 2 1 1 0 4
6 Jedinstvo (P) 2 1 0 1 3
7 GFK Jagodina 2 1 0 1 3
8 Radnički (S) 2 1 0 1 3
9 OFK Topličanin 2 1 0 1 3
10 Dunav 2 0 2 0 2
11 Pčinja 2 0 2 0 2
12 OFK Brzi Brod 2 0 1 1 1
13 Vlasina 2 0 1 1 1
14 Timok 1919 2 0 1 1 1
15 Meševo 2 0 0 2 0
16 Car Konstantin 2 0 0 2 0