XS
SM
MD
LG

Da li nekog pogađaju Srnićeve suze?

Slavoljub Srnić na meču Crvena zvezda - Monako (foto: facebook.com/crvenazvezdafk)

Milionski fudbalski auditorijum nije mogao ostaviti ravnodušnim na očaj i suze Zvezdinog univerzalca Slavoljuba Srnića na klupi za rezervne igrače posle skrivljenoj jedanaesterca u duelu sa Monakom. Sa glavom u rukama neutešno je plakao, po strani, bez da mu neko priđe i uteši ga. Doduše posle utakmice prišao mu je kapiten Milan Borjan, zagrlio ga i pokušao utešiti.

Zna se da Srnić najbolje partije pruža u napadu, po levoj strani, te distribucija lopti nije išla preko njega. Pozicija beka nije mu prirodna, niti je igrao tokom karijere, ako je uopšte igrao. Ono što smo videli solidno je odradio postavljene zadatke, zatvarao prostor i bio na pravom mestu…

Njegov trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde, Dušana Kljajića, silno je pogodilo sve ono što se dešavalo na stadionu “Rajko Mitić”.

- Kad sam ga video samog na klupi da plače mene je duša zabolela. Ja razumem da moderan igrač treba da bude spreman, ali moraš da ga probaš protiv Javora, Mladosti, na treningu, a ne na tako značajnoj evropskoj utakmici, protiv vellikog protivnika, pogotovu što je odigrao tako malo utakmica na toj poziciji. Svakom igraču treba vremena za transformaciju u sasvim drugog tipa igrača sa izmenjenim zadacima. Pitam šta će prirodni napadač u defanzivi, sa 1,70 cm visine u kaznenom prostoru - navodi i objašnjava:

- Igrao je za omladince Crvene zvezde i u mlađim reprezentativnim selekcijama kao levo i desno krilo, postizao golove. Posebno je bio koristan kad se igralo sa dva špica, i upravo sam ga na tim pozicijama koristio svojevremeno u Zvezdinoj filijali Sopotu. Igrao je u generaciji zajedno sa Krnetom, Spajićem, Čaušićem, Đuričkovićem... Prvi profesionalni ugovor sa Zvezdom je potpisao kao napadač, kao paker i strelac, a ne kao igrač sa defanzivnim opredeljenjem. Slavoljub je žrtva pozicije na kojoj je igrao, i da bi krivicu trebalo potražiti u činjenici da Zvezda nema kvalitetnog desnog beka. On je Zvezdin vojnik i uvek daje celog sebe, ali to ne znači da ga treba uništiti kao igrača - kaže rezignirano i dodaje da je Zvezda ozbiljan klub, daće mu podršku i zaštitiće ga od bočnih udara. Nada se i veruje, jer sada mu je podrška najpotrebnija.


Crvena zvezda 0 : 1 Monaco
Ferencvaros 3 : 2 Trabzonspor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ferencvaros 1 1 0 0 3
2 Monaco 1 1 0 0 3
3 Trabzonspor 1 0 0 1 0
4 Crvena zvezda 1 0 0 1 0