XS
SM
MD
LG

Vojvodina posle penala eliminisala hrabri Grafičar

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Prvo kolo Kupa Srbije danas su zatvorili Grafičar i Vojvodina lepom utakmicom na stadionu "Rajko Mitić". Domaći su igrali otvoreno od starta, a u 3. minutu su propustili ogromnu priliku da povedu. Nikolašević se našao sam na desetak metara iskosa od gola, gađao je suprotan ugao, golman Novosađana je kratko odbio loptu na koju je natrčao Jovan Mituljikić i poslao pored stative. U 13. minutu posle centaršuta Ibanjeza najviši u skoku je Jovanović, Grafičar ponovo nema sreće da zatrese mrežu.

Gosti u nastavku uspostavljaju ravnotežu na terenu, a Uroš Nikolić u 25. minutu na pas Veljka Simića šutira sa 13-14 metara, kapiten domaćih Ibanjez se požrtvovano bacio i izblokirao loptu. Nakon ove situacije ritam je opao, ni na jednoj strani nije viđena nijedna uspešna akcija kojom bi bio ugrožen protivnički golman. Na odmor se otišlo bez golova.

Grafičar i u drugo poluvreme ulazi furiozno, a posle akcije Kneževića i Jovana Mituljikića ovaj potonji je strelac u 48. minutu sa 4-5 metara. Posle primljenog gola Vojvodina preuzima inicijativu, Uroš Nikolić u 53. minutu šutira iz povoljne pozicije, Vasiljević je startovao u zadnjem momentu i loptu skrenuo u korner. Igrao se 62. minut kad su se u šesnaestercu domaćih malo zaigrali Uroš i Nemanja Nikolić i Milosavljević pa je vrhunska šansa za izjednačenje rezultata propala.

Domaći u 65. minutu organizuju brz kontranapad, Nikola Mituljikić je sjajno uposlio Kneževića koji izlazi sam pred Simića, golman Vojvodine je bio uspešniji. Gostujući golman se i dva minuta kasnije istakao odbranom posle udarca Ćurića sa preko 20 metara. Drugo poluvreme se igra u visokom ritmu, dobre akcije se smenjuju na oba dela terena.

Igrao se 80. minut kada se obrukao Nikola Čumić, njegov šut sa svega 4 metra na volšeban način je odbranio Manojlović i sačuvao vođstvo svom timu. Čumić se pak izvadio u 86. minutu, prevario je svog čuvara Lazića i ispod nemoćnog golmana domaćih loptu poslao u gol za 1:1. Hrabra igra prvoligaša sa Senjaka nije nagrađena pobedom u regularnom delu, jer je Mekenzi u 90. minutu propustio dobru šansu na dodavanje Kneževića.

Potom se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, heroj je bio golman Vojvodine Nikola Simić koji je odbranio sva tri šuta Radojeviću, Bubnju i Bajiću, a na drugoj strani njegovi saigrači su bili sigurni izvođači. Žreb parova osmine finala Kupa Srbije biće održan 3. novembra u 14 časova u prostorijama FSS na Terazijama, a utakmice su planirane za 9. novembar. 

GRAFIČAR - VOJVODINA 1:1 (0:0) - 0:3

STADION: Rajko Mitić. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Delibašić Marko. POM.SUDIJE: Petrović Nemanja i Pavlović Slobodan. STRELCI: J.Mituljikić 48.min (Grafičar), Čumić 86.min (Vojvodina). STRELCI IZ PENALA: U.Nikolić, Zukić i N.Nikolić (Vojvodina). ŽUTI KARTONI: Nikolašević, Vasiljević i Jovanović (Grafičar), Milosavljević i Lazarević (Vojvodina).

GRAFIČAR: Manojlović, Knežević, Vasiljević, Ćurić (Bubanj), N.Mituljikić (Petrović), J.Mituljikić (Bajić), Nikolašević (Mekenzi), Lazić, Falu, Jovanović, Ibanjez (Radojević).

VOJVODINA: N.Simić, Traore, Milosavljević (Baraj), Topić (Zukić), Jeličić (Busnić), Antonijević, U.Nikolić, V Simić (Čumić), Malbašić, Lazarević, Kabić (N.Nikolić).