XS
SM
MD
LG

Lazini momci ponovo "gaze"!

Radnički je pobedio. Ubedljivo, ili relativno ubedljivo, jer je, iskreno, moglo da bude mnogo ubedljivije. Ono što je bitno, da je razbijena ta loša serija i da će Lazin tim pokušati da sačuva jesenju titulu, koju je poodavno već zaslužio.

Sve se ponovilo u prvom poluvremenu kao na ranijim utakmicama. Ovog puta još i drastičnije. Ni vetar nije pomogao gostima da izađu iz svog "autobusa". Preko centra nisu prešli ni 3-4 puta, a golman domaćih Stefan Ilić smrzavao se na jesenjem zubatom suncu. Mnogo prilika

U 4. minutu Darko Stojanović sa 18 metara pogađa stativu. U 7. minutu Boža Mancić centrira sa leve strane, dobro reaguju defanzivci gostiju. Par minuta kasnije sve ponavlja Božidar Mančić, povratna na 14 metara, u velikoj gužvi gosti nekako spašavaju gol.

U 14. minutu prva sumnjiva situacija. Đurović šutira, nekoga pred golom gostiju lopta je pogodila da li u rame ili u ruku, sudija Vukadinović je samo odmahnuo. Domaći su nervozno reagovali tražeći penal. Desetak minuta kasnije Nemanja Mančić sa 10 metara iskosa pogađa golmana.U 35. minutu centaršut B. Mančića, Đurović šutira glavom kraj gola. Na isteku 39. minuta ponovo u gužvi sumnjiva situacija, domaći skaču, traže penal, arbitar ponavlja svoju reakciju i nastavlja igru.

U 43. minutu Darko Stojanović je ušao u šesnaesterac. Kada se očekivao udarac, lopta mu "beži", pokušao je da šutira, u gužvi gosti panično izbacuju u korner. Tom prilikom, ponovo su domaći signalizirali da je neko igrao rukom!!! U 45. minutu A. Petrović je ubacio Đuroviću koji ponovo šutira kraj gola. Utisak: razlika u kvalitetu, iako očigledna, nije dala rezultat. Ponavljam, nije prvi put!

U nastavku ista meta. U 55. minutu Petrov je snažno šutirao, lopta se odbila od prečke i pala ispred linije. Nije bio gol. Samo minut kasnije Đurović šutira iz okreta ali lopta odlazi preko gola. E, sad se nešto promenilo u igri gostiju. Krenuli su da pokušaju da iskoriste stalne napade domaćina i ugroze gol Ilića kontranapadima.

U 60. minutu rezervni fudbaler Topličanina, Mitić, pobegao je po desnoj strani, imao otvoren prostor, šutirao, ali je kapiten Boža Mančić klizećim startom spasio gol i izbacio loptu u korner! Samo minut kasnije korner sa desne strane, iskusni Stojković odlično šutira glavom sa desetak metara iskosa, srećom za domaćina pored gola.

U 62. minutu bilo je to sve od gostiju, ali je moglo da bude i značajno. Neca Mančić odigrava povratnu do Đurovića koji iz okreta šutira u golmana. Par minuta kasnije Boža Mančić utrčava sa leve strane, šalje loptu pred gol, gosti izbacuju u korner. U 65. minutu korner sa leve strane, lopta preleće sve fudbalere pred golom, na drugoj stativi, na pravom mestu bio je Dojkić i glavom "zakucao" u mrežu. Radost najboljeg igrača Radničkog, na prigovor gostiju, sudija Vukadinović kaznio je žutim kartonom!

U 67. minutu ponovo Boža Mančić prolazi levom stranom, Stojanović šutira, neko blokira loptu na 5 metara od gola. U 70. minutu treća prilika gostiju! Stanković je utrčao pred gol domaćina, krenuo je ka golmanu Iliću, šutirao, ali je Ilić padom u noge sprečio najgore po domaćina.  

U 73. minutu Adžibaba centrira sa leve strane, Boža Mančić, kao i Dojkić pre toga, sačekao je loptu na drugoj stativi i glavom poslao u mrežu. U 79. minutu se desio sporni trenutak. Nema VAR-a, nažalost, u Pirotu! Šta se desilo?

Dubinska lopta ka golu gostiju, krenuli su Nemanja Mančić i Luka Paunović. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, a da N.Mančić nije dodirnuo loptu. Bio je, dakle, ispred domaćeg štopera, što znači da nije mogao da ga ugrozi. Štoper je startovao i špicom svoje kopačke poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Koliko se razumem u ovu igru, a i gledam strane utakmice, sudija čeka, dok igrač koji je u ofsajdu ne igra loptom i onda diže zastavicu. Neca Mančić nije bio u kontaktu sa loptom, a nije ni sprečavao gostujućeg igrača da reaguje.

Danas nesigurni Nišlija Petar Vukadinović je poslušao pomoćnog Đorđa Šaronjića i poništio gol. Da li regularan, kazaće neko stručniji kada pogleda snimak!

U 90. minutu Đurović, konačno. Koliko se ovaj momak trudio i želeo da postigne gol! Sav taj trud nagrađen je kada je sa 16 metara "opalio bombu"! Golmana gostiju Novakovića lopta je prevarila ili je bila isuviše snažna za njegove ruke, tek završila je u mreži.

Radnički je pod pritiskom ove tri utakmice. Povrede, žuti kartoni. Danas Denis Ristov zbog parnih žutih kartona, a Kamenović i Janković zbog povrede. Nekako se nervoza bila uvukla. Videli smo neobičnu reakciju i radost, uvek mirnog Bojana Dojkića.

Bojan Pećaranin je ostao u lepoj uspomeni Piroćancima, igrajući za Radnički. Sada je trener, ali, poštovanje bivšeg Kluba uvek postoji.

Gorana Lazarevića sam potpuno razumeo. Nije mu bilo lako sve tri prošle utakmice. Imam utisak da je i njemu i igračima ta nevolja danas eksplodirala u radost i da će sve to značiti mnogo za dalje.

 I na kraju, to moram da kažem. Pogotovo posle informacije o utakmici u Vlasotincu i nekim tamo penalima!

Sudija Petar Vukadinović ponašao se čudno, konfuzno. Kao da mu nešto nije bilo jasno tokom utakmice. Srećom, kada se pogleda rezultat, nije mnogo, ili nije mogao da utiče svojim suđenjem na pobednika. Delovao je kao đak koji nije naučio lekciju i čekao da mu neko šapne. A, dozvolio je da mu "šapuće" pomoćni sudija, koji je inače pogrešio.

Ništa više. Osim pitanja, mada ću o tome još glasnije. Sve što može da ugrozi istinu i fudbal treba da se kaže. 
Očekujemo hitne odluke Drugostepene komisije o žalbama tri kluba zbog neispravnih registracija fudbalera  Budućnosti.
Očekujemo objašnjenja, odnosno stručni nalaz da li je Vukadinović napravio materijalnu povredu pravila.
Očekujemo, takođe, da se oglase Vlasotinčani i Leskovčani i jasno kažu šta se to desilo pod Rosuljom.

Nema više fudbala "u mraku"!


Radnički (P) 3 : 0 OFK Topličanin
GFK Jagodina 1 : 2 Budućnost (P)
Radnički (S) 5 : 1 Timok 1919
Vlasina 1 : 3 GFK Dubočica
Jedinstvo (P) 2 : 2 SFS Borac
Dunav 5 : 0 OFK Brzi Brod
Car Konstantin 1 : 2 Meševo
Pčinja 2 : 2 Timočanin
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (P) 14 11 1 2 34
2 GFK Dubočica 14 9 4 1 31
3 Radnički (S) 14 8 3 3 27
4 Budućnost (P) 14 8 3 3 27
5 Jedinstvo (P) 14 7 3 4 24
6 SFS Borac 14 7 3 4 24
7 GFK Jagodina 14 7 1 6 22
8 Meševo 14 7 1 6 22
9 Pčinja 14 5 5 4 20
10 Vlasina 14 6 2 6 20
11 Timočanin 14 5 3 6 18
12 OFK Topličanin 14 5 3 6 18
13 Dunav 14 3 2 9 11
14 Timok 1919 14 1 5 8 8
15 OFK Brzi Brod 14 2 2 10 8
16 Car Konstantin 14 0 1 13 1