XS
SM
MD
LG

Zmajevi spremni za nastavak sezone

Fudbaleri Voždovca nedavno su se vratili u Beograd iz Antalije, gde su bili dve nedelje kako bi se što kvalitetnije spremili za izazove u nastavku Super lige Srbije.

Šef stučnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Nikola Puača, izneo je utiske posle priprema, kao i očekivanja od nastupa u domaćem šampionatu, koji se nastavlja ove sedmice.

„Pripreme su bile integralne od prvog dana, bili smo svesni da imamo šest nedelja da sprovedemo u delo sve što smo zamislili. Napravili smo dobar plan i mogu da kažem da smo veliku većinu isplaniranog ostvarili i sa te strane kao stručni štab smo veoma zadovoljni. Naravno, nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju modela igre kako bismo izgledali sve bolje i bolje“, počeo je gospodin Puača i nastavio:

„Spremno ulazimo u nastavak sezone i verujem da ćemo biti još bolji nego u prvom delu. Imali smo situaciju gde smo nekoliko dana trenirali bez četvorice reprezentativaca, veoma smo polaskani i srećni što u svojim redovima imamo igrače koji predstavljaju državni tim, ali sa druge strane oni su nam falili tih nekoliko dana na pripremama. Međutim, oni su već upoznati sa našim radom i zahtevima i neće im trebati puno vremena da se vrate u tim i zaduženjima.“

Na Krov je stigao veliki broj novih fudbalera, uglavnom veoma mladih i perspektivnih.

„Opšte je poznato da je politika kluba da se velika pažnja posvećuje mladim igračima i slična je filozofija svih nas u stručnom štabu. Igrači koji su došli poseduju i potencijal i kvalitet, koji će uz naš zajednički rad biti još veći. Zadovoljan sam što se tiče pojačanja, pokazali su dobru dozu adaptacije na naše zahteve i novo okruženje. Dolaze iz različitih situacija u prethodnim klubovima, u kojima je neko igrao više neko manje. Vrlo su talentovani, neko će od prve utakmice biti spreman da zaigra, neko kasnije, ali na sve ozbiljno računamo i u perspektivi su ozbiljna pojačanja za naš klub“, rekao je šef struke Voždovca.

Veći broj igrača u „rosteru“ daje prostor i za neke nove taktičke ideje i varijante.

„Sada na istoj poziciji imamo po dva različita tipa igrača i sigurno će nam to puno značiti. Prilikom izbora vodili smo se kolika je ambicija igrača, da li žele da još više rade, da napreduju, da imaju visoke ciljeve. Na nekim utakmicama u prvom delu sezone falilo nam je igrača u rotaciji, da zamene one koji nisu mogli da igraju zbog povreda, suspenzija, ali sada imamo dovoljan broj adekvatnih opcija za razne situacije“, smatra gospodin Puača i dodaje:

„Ostali smo bez nekoliko iskusnijih igrača, koji su ostavili trag u klubu i svojim igrama i odnosom su zaslužili da naprave iskorak u daljoj karijeri. Nedostajaće nam, ali novajlije će doneti i novu dozu želje za dokazivanjem, novo iskustvo, sa sobom donose i kulturu različitih zemalja što će preneti na saigrače i tako dodatno oplemeniti tim.“

Na pripremama je šansu dobio i veliki broj mladih igrača iz omladinske škole.

„Omladinci koji su bili deo našeg rada od početka priprema, igrači koji su zamenili reprezentativce, svi su ispunili naša očekivanja. Namestilo se tako da su neki dobili i veću šansu nego što smo planirali. Ne bih nikoga izdvajao, dobro se ponašaju, vredno treniraju, iskoristili su priliku i nastavićemo da im dajemo šansu. Treba da nastave vredno da rade, da se dobro ponašaju, da slušaju trenere i saigrače i u budućnosti će sigurno biti neki od nosilaca igre. U omladinskom timu postoje još neki igrači na koje motrimo i koji će sigurno u nekom momentu dobiti šansu“, poručio je strateg kluba sa Dušanovca.

Šef struke Zmajeva ranije je sa velikim uspehom radio i u omladinskom fudbalu, što je veoma značajno imajući u vidu da je Voždovac najmlađi tim u ligi.

„Celokupno iskustvo prethodnog rada u omladinskom fudbalu sigurno znači svakome od nas u stručnom štabu, jer svi iza sebe imamo višegodišnje iskstvo takvog rada. Štab je koncipiran tako da kvalitetnim radom sa mladim igračima, njihovim razvojem, dođemo do ostvarivanja ciljeva. Godine nikada nisu bile naš alibi, već na to gledamo i kao dodatan kvalitet da pokažemo još veću želju da ostvarimo svoje ambicije. Duboko verujemo u sve što radimo, postoji dobar odnos, dobra energija između svih ljudi u celom klubu i to je nešto što nam daje veliki elan da radimo još bolje“, konstatuje fudbalski stručnjak.

Klub iz Braće Jerković nalazi se na sedmom mestu na tabeli Super lige Srbije, sa svega nekoliko bodova zaostatka za pozicijom koja sledeće sezone donosi nastup u evropskom takmičenju.

„Rezultati su dobri, trudimo se da nas ništa ne ponese i mislim da se dobro nosimo sa svim tim. Takmičarski cilj pred početak sezone bio je da ekipa bude na mestu koje vodi u plej of, što trenutno jeste slučaj. Ipak, svesni smo da u fudbalu vrlo lako mogu stvari da se okrenu i u neželjenom pravvcu, te se zbog toga ne zanosimo, već želimo da aktuelno dobru poziciju zadržimo i eventualno poboljšamo još više ukoliko se ukaže prilika“, otkriva trener beogradskog superligaša i dodaje:

„Ciljevi se ne menjaju, ali ne mogu da kažem da ne razmišljamo u nekoj meri i o mogućnosti da izborimo plasman u Evropu, jer naša liga ove sezone ima pet mesta koja vode u evropska takmičenja. Međutim, ono što je glavno, jeste da je naš fokus kao i do sada na prvoj sledećoj utakmici. Svakom narednom duelu pristupamo na isti način i svaku utakmicu želimo da pobedimo, a videćemo dokle će nas to dovesti.“

Klubu iz Zaplanjske prošle sezone za malo je izmakao plasman u evropsko takmičenje, a šef stručnog štaba uveren je da će se taj cilj realizovati u budućnosti.

„Voždovac će sigurno igrati u Evropi, pitanje je samo vremena kada će se to ostvariti. Da li ove godine, sledeće, ili neke druge niko ne može da garantuje, ali sistem unutar kluba je postavljen na dobroj osnovi, razvija se iz godine u godinu i pitanje je vremena kada će se desiti i taj istorijski iskorak“, zaključio je gospodin Puača.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20