XS
SM
MD
LG
05.04.2023 Aleksandra Stojković

Minimalan poraz "Zmajeva" u Humskoj

Fudbaleri Voždovca izgubili su na gostovanju protiv Partizana rezultatom 1:0 (1:0) u okviru 29. kola Super lige Srbije. Gol odluke postigao je Rikardo Gomeš u petom minutu utakmice, a uprkos tome do kraja meča odličnim intervencijama istakao se golman gostiju Andrija Katić.

Domaći su imali terensku inicijativu na početku utakmice, koju su materijalizovali u petom minutu kada je Rikardo Gomeš udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao mladog čuvara mreže gostiju za vođstvo Partizana. Rano primljen gol motivisao je izabranike Nikole Puače da u nastavku zaigraju još borbenije, što su demonstrirali u nastavku kada su požrtvovanim startovima zaustavljali protivničke napade.

Iz sigurne defanzive proizašla je dobra ofanzivna tranzicija Voždovca koju je u 18. minutu šutem okončao Pantović, ali je njegov pokušaj izblokiran. Minut nakon toga Jović je uputio šut ka golu Zmajeva, međutim, Katić je sjajno intervenisao. Usledio je solo-prodor mladog Lazarevića po desnom boku u 21. minutu utakmice, kada je malo falilo da uposli kolegu iz napada Teodorovića.

Pet minuta kasnije Matić je mirno izneo loptu sa svoje polovine igrališta, predriblao nekoliko protivničkih igrača, pokušao lucidnim lob dodavanjem da pronađe Pantovića koji je na krilu utrčavao iz drugog plana, ipak protivnički defanzivci osujetili su tu ideju.  U 36. minutu Đorđević je odličnim čitanjem igre u odsutnom trenutku sprečio dodavanje ka protivničkom napadaču. Usledio je period terenske inicijative gostujućih igrača, ali nije bilo promene rezultata.

Po dolasku sa petnaestominutne pauze Katić je fenomenalnom intervencijom odbranio dobar šut Natha i tako pokazao zašto je jedan od najboljih mladih golmana u državi. U 53. minutu Mijalović je pronašao u napadu Teodorovića, koji se oslobodio svog čuvara, uputio dobar šut iz okreta, lopta je završila na stativi, a oglasila se i sudijska pištaljka zbog ofsajda mladog špica.

Bila je to naznaka delića talenta koji poseduje ekipa sa Dušanovca. Sve češće su jurišali ka golu Partizana gostujući igrači, što je umalo iskoristio Menig u 59. minutu, ali je Đorđević ponovo maestralno intervensao. U istom minutu je prvi žuti karton zaradio Damjanović, a u sledećem je javno opomenut i Mijailović.

Pantović je u 63. minutu dobro prošao po levoj strani, došao u poziciju odakle može da ugrozi gol rivala, šutirao je snažno iskosa, ipak, nije bilo promene rezutata. Uzvratili su domaći već u narednom napadu, Natho je oprobao udarac koji je sjajno zaustavio Katić. Strateg Zmajeva izvršio je dvostruku promenu u 64. minutu, Kadrić i Stoisavljević su zamenili Teodorovića i Lazarevića.

Deset minuta kasnije agilni Mijailović u nekoliko navrata je centrirao sa desnog boka, ipak, nije uspeo da pronađe nekog od svojih saigrača. To je u 76. minutu uspeo Matić čiji centaršut je iskoristio Kadrić da uputi udarac glavom, ali za malo je bio neprecizan. Stativa je bila saveznik defanzivaca Voždovca u 80. minutu, kada je Rikardo šutirao iz neposredne blizine.

Dva minuta posle toga čuvar mreže gostiju fenomenalno je intervenisao i odbranio novi dobar pokušaj jedinog strelca na meču. Nova izmena u taboru kluba iz Zaplanjske izvršena je u 84. minutu kada je Matija Mitrović ušao u igru umesto Jočića i tako upisao prvi zvaničan nastup za klub sa Dušanovca.

Pune ruke posla na ovom susretu imao je Katić, te je u 86. minutu ponovo briljirao na gol liniji i zaustavio još jedan opasan šut domaćih. U poslednjem minutu utakmice Mijailović je izveo slobodan udarac sa desnog boka, posle kog nije bilo većeg uzbuđenja pred golom Partizana.

Fantastičnu partiju na ovom duelu golman Voždovca krunisao je u sudijskoj nadoknadi kada je u situaciji jedan na jedan odličnim postavljanjem sprečio Jovića da poveća prednost. Na kraju je slavio domaćin minimalnim rezultatom.

Šef struke kluba iz Zaplanjske, gospodin Nikola Puača, izneo je svoje utiske posle meča. 

„Bez obzira na krajnji ishod, utisak svih nas u stručnom štabu je pozitivan, iz razloga što smo u dosta nekih situacija uspeli da izgledamo onako kako želimo. Nedostajalo je da budemo malo konkretniji u završnoj trećini, da tako dođemo do više prilika za pogodak i to je sigurno nešto na čemu ćemo raditi. Ipak, naspram sebe smo imali ozbiljnog protivnika, koji u svojim redovima ima veoma kvalitetne igrače, reprezentativace i ovaj duel sa njima iskoristićemo za dodatni razvoj naših igrača“, počeo je strateg Zmajeva i nastavio. 

„U odnosu na utakmicu od jesenas imali smo nekoliko novih igrača u timu, treba biti strpljiv sa njima, ali zadovoljstvo je što oni pokazuju progres u svom razvoju. Ukoliko nastavimo da radimo kao u prethodnih nekoliko meseci verujem da ćemo biti još bolji.“

Mladi golman kluba sa Dušanovca, Andrija Katić, zabeležio je nekoliko odličnih odbrana danas. 

„Ne bih nikoga pojedinačno izdvajao. Andrija je danas bio na visini zadatka, kako defanzivno, tako i ofanzivno. Svestan je da ima segmenata na kojima treba da nastavi da radi kako bi bio još bolji. Bilo je još nekoliko igrača koji su odigrali svoj najbolji meč tokom ovog prolećnog dela sezone. Potreban nam je kontinuitet, da nastavimo u ovakvom ritmu i optimista sam što se tiče celokupne situacije“, zaključio je gospodin Puača


Radnički 1923 1 : 0 Radnički (N)
Spartak ŽK 1 : 4 Crvena zvezda
Mladost GAT 0 : 0 Kolubara
Napredak 0 : 0 Mladost (L)
Novi Pazar 1 : 0 Radnik
TSC 1 : 1 Vojvodina
Partizan 1 : 0 Voždovac
Javor Matis 1 : 2 Čukarički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 29 25 4 0 79
2 TSC 29 17 8 4 59
3 Čukarički 29 18 5 6 59
4 Partizan 29 17 6 6 57
5 Vojvodina 29 13 12 4 51
6 Novi Pazar 29 15 5 9 50
7 Voždovac 29 11 6 12 39
8 Radnički 1923 29 10 7 12 37
9 Kolubara 29 9 7 13 34
10 Napredak 29 8 7 14 31
11 Javor Matis 29 7 8 14 29
12 Radnički (N) 29 6 8 15 26
13 Spartak ŽK 29 5 10 14 25
14 Mladost (L) 29 4 10 15 22
15 Radnik 29 4 8 17 20
16 Mladost GAT 29 4 7 18 19