XS
SM
MD
LG

Radnički stekao lepu prednost u četvrtfinalu

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju valjevskom Valisu, rezultatom 13:5.

Gosti su bili oslabljeni neigranjem dvojice najiskusnijih igrača, Josipa Vrlića i Miloša Ćuka i prvog golmana Lazara Dobožanova, ali svakako da raduje povratak Kragujevčanina Uglješe Panića, koji se posle dužeg oporavka ponovo našao u bazenu. Uprkos podmlađenom sastavu, uspeli su da prekinu seriju od šest poraza i steknu lepu prednost pred revanš.

Od samog starta držali su konce igre u svojim rukama, pa su početkom druge četvrtine poveli sa 5:0. Po dva puta precizni su bili Drašković i Gavrilović, a jednom Ukropina. Domaćin je do prvog gola došao tek sredinom drugog perioda preko Šofranca, posle čega mu se pridružio i kapiten Aleksandar Kovačević (5:2), međutim, Radnički je preko mladog Lazara Antića vratio „plus četiri“ iz prve četvrtine, za 6:2 na poluvremenu.

U nastavku susreta Radnički je postepeno povećavao prednost, dok je Valjevce početkom treće deonice u igri držao samo Radanović. Do maksimalne prednosti od osam golova gosti su stigli u finišu susreta (12:4), a tek 12 sekundi pre kraja Kovačević je prekinuo post svog tima. Ipak, da Kragujevčani ponesu kući „plus osam“ postarao se Nikola Lukić, prelepim golom uz zvuk sirene.

Najefikasniji bio je mladi centar Bogdan Gavrilović sa tri gola, a pratili su ga Stefan Branković, Vuk Drašković i Nikola Lukić sa po dva. Dobru partiju pružio je i golman Stefan Todorovski, koji je imao nekoliko zapaženih intervencija.

Revanš je na programu 19. aprila, a plasman u polufinale izboriće tim koji ostvari bolji skor.

Valis – Radnički  5:13 (0:4, 2:2, 2:3, 1:4)

VALJEVO – Bazen: SC „Petnica“. Sudije: Prlić i Milović.

VALIS: Popadić, Šofranac 1, Pošmuga, Bursać, Arsenović, Obradović, Radanović 2, Baucalo, B. Gavrilović, Kovačević 2, Nikolov, M. Gavrilović, Virijević, Milinković. Trener: Saković.

RADNIČKI: Pantelić, Branković 2, Stanojević, Janković, Antić 1, Gavrilović 3, Ukropina 1, Kojić 1,