XS
SM
MD
LG

Šumadinci željni revanša voždovačkim "zmajevima"

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Nadmetanje u plej-ofu Mozzart Bet Superlige Srbije fudbaleri Radničkog 1923 započinju gostovanjem velikom dužniku, ekipi Voždovca, koja ih je savladala u prethodna dva prvenstvena duela. Utakmica se igra u petak, 21. aprila, od 19 časova na krovu Tržnog centra „Stadion“, uz direktan prenos na Arena Sport 2 Premijum kanalu.

Šumadinci su samim plasmanom među osam najboljih ekipa regularnog dela prvenstva već dobrano nadmašili ovosezonska očekivanja, ali to svakako ne znači da će im manjkati motiva u predstojećem plej-ofu. To potvrđuje i glavni kormilar „crvenih“ Dejan Joksimović, koji naglašava da će njegova ekipa do završetka prvenstva nastojati da dodatno popravi trenutni položaj na tabeli.

– Ulaskom u plej-of postavili smo pred sobom neke nove ciljeve. Jedan od njih je svakako da pokušamo da kraj sezone dočekamo na što je moguće višoj poziciji na tabeli. Takođe, ovo je idealna prilika da na neki način promenimo mentalitet čitave ekipe, kako bismo naredne sezone u duele sa najjačim ekipama u ligi ulazili bez prevelikog respekta i sa mnogo više samopouzdanja – ističe Joksimović.

Upravo bi pobeda na gostovanju ekipi Voždovca u uvodnoj rundi plej-ofa omogućila Kragujevčanima da naprave željeni pomak na tabeli. Voždovčani trenutno drže sedmu poziciju na tabeli sa samo dva boda prednosti u odnosu na Kragujevčane, koji bi u slučaju trijumfa na Krovu zamenili mesta sa popularnim „zmajevima“. Šumadincima na ruku ide i trenutna forma ekipe iz Zaplanjske ulice, koja je poražena u poslednje četiri utakmice regularnog dela prvenstva, mada to svakako ne umanjuje respekt koji Kragujevčani gaje prema predstojećem rivalu.

- Voždovac je jedna mlada i jako talentovana ekipa, koja je plasmanom na tabeli nakon regularnih trideset kola potvrdila svoj potencijal. Istina je da su poraženi u poslednje četiri utakmice, mada treba imati u vidu da su, izuzev Javora, za protivnike imali ekipe iz samog vrha tabele. Pri tom su poslednju utakmicu protiv TSC-a odigrali prilično dobro i bili u najmanju ruku ravnopravan rival jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Sve to iziskuje maksimalan oprez sa naše strane pred ovo gostovanje – upozorava strateg „crvenih“.

Fudbalerima Radničkog 1923 su prethodna dva ovosezonska okršaja sa voždovačkim „zmajevima“ ostala u gorkom sećanju. Nakon minimalnog trijumfa u jesenjem odmeravanju snaga na Krovu, Voždovčani su identičnim rezultatom savladali Kragujevčane i u uzvratnom duelu na „Čika Dači“, u utakmici u kojoj su izabranici trenera Dejana Joksimovića imali više od igre, ali ih je jedan momenat nepažnje na isteku prvih pola sata igre skupo koštao.

- Moje je mišljenje da smo zaslužili mnogo više u obe utakmice, posebno u ovoj zadnjoj odigranoj na našem terenu, gde smo po svim parametrima bili bolji od ekipe Voždovca. Ipak, fudbal je takva igra gde ne kraju ne pobedi uvek onaj koji je bio bolji na terenu. Svakako da nas ta dva pretrpljena poraza samo dodatno inspirišu da u petak uveče na Krovu pružimo svoj maksimum u pokušaju da dođemo do trijumfa koji bi nam, osim rezultatske satisfakcije, doneo i skok na sedmo mesto prvenstvene tabele – tvrdi Joksimović.

Kako stvari trenutno stoje, Kragujevčani bi na megdan „zmajevima“ trebali da izađu u punom sastavu. Pod znakom pitanja je samo nastup kapitena Miloša Vidovića, koji se tek danas priključio treninzima posle nezgodne povrede koju je doživeo na utakmici protiv Radničkog iz Niša.

Pored direktnog prenosa utakmice koji je najavljen na Arena Sport 2 Premijum kanalu, Televizija Kragujevac emitovaće odložen snimak susreta


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42