XS
SM
MD
LG

Šarac želi pobedu na startu plej auta

Detalj sa konferencije za štampu - foto: FK Radnički

U prvom kolu plej aut doigravanja u Super ligi Srbije Radnički dočekuje ekipu Mladost GAT iz Novog Sada. Meč na stadionu Čair odigraće se u petak, 21. aprila sa početkom od 17 časova.

Radnički u ovaj duel ulazi sa 29 osvojenih bodova, dok je ekipa Mladosti poslednjeplasirana na tabeli sa 20 bodova na svom kontu. Šef stručnog štaba Radničkog, Dragan Šarac i fudbaler Stefan Marjanović bili su optimistični u najavi ovog susreta.

Šarac je najpre analizirao sutrašnjeg protivnika: - Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja se grčevito bori za baraž i opstanak u ligi. U nekoliko poslednjih mečeva igrali su jako dobro, protiv Crvene zvezde čak i dva puta vodili na meču. Nakon toga su imali dva remija u kojima su stvarali dosta šansi ali nisu uspeli da postignu golove. Mi znamo da igramo na našem terenu gde moramo biti favoriti, ovi bodovi i nama znače puno u borbi za opstanak. Ozbiljno pristupamo utakmici, čitave nedelje je pripremamo. Igrači su svesni situacije u klubu i daće svoj maksimum da bodove ostavimo u Nišu. Dobro se poznajemo, detalji i bolji pristup meču će odlučiti pobednika. Uz ovu pobedu će nam u nastavku takmičenja biti mnogo lakše i želimo da već sutra budemo u povoljnijoj poziciji.

Govoreći o kadrovskoj situaciji u ekipi, Šarac je istakao zadovoljstvo što na raspolaganju ima kompletan roster igrača: - Svi su u stroju, 25 igrača trenira i svi dišu kao jedan. Dobra je atmosfera na treninzima i u svlačionici. Želimo da iskoristimo naš kvalitet i dobar rad nakon praznika i krunišemo ga pobedom uoči jubileja kluba.

Stefan Marjanović, zimsko pojačanje Radničkog, ustalio se u postavi Nišlija a naredni duel vidi kao veliki izazov i šansu za Radnički. - Mislim da smo pobedom nad Javorom u prošlom kolu napravili dobru uvertiru pred plej aut. Smatram da smo pružili dobru partiju, bili smo ofanzivni i dovoljno agresivni što nam je donelo trijumf na tom meču. Ne mogu da kažem da je to bilo idealno, ali je dobar putokaz za nas i naznaka da smo se konsolidovali. Atmosfera i rad na treningu su izuzetno dobri i želimo da pobedimo i upriličimo slavlje navijačima pred stogodišnjicu kluba.

Ulaz na stadion Čair biće besplatan za sve gledaoce, a glavni sudija meča biće Lazar Lukić iz Beograda.


Kolubara 2 : 1 Radnički (N)
Spartak ŽK 2 : 2 Radnik
Napredak 0 : 1 Javor Matis
Mladost (L) 2 : 1 Mladost GAT
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Napredak 37 10 9 18 39
2 Spartak ŽK 37 9 12 16 39
3 Mladost (L) 37 9 11 17 38
4 Javor Matis 37 9 10 18 37
5 Kolubara (-6) 37 11 8 18 35
6 Radnički (N) 37 9 8 20 35
7 Radnik 37 8 11 18 35
8 Mladost GAT 37 6 12 19 30