XS
SM
MD
LG

Šumadincima nije prijao vazduh na krovu Dušanovca

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Posle dve istovetne pobede sa po 1:0 u regularnom delu prvenstva Voždovac je sa istim ambicijama dočekao Kragujevčane i u play-offu. Lopta je više u njihovom posedu, dok su gosti postavili visoki odbrambeni blok i svoju šansu vrebaju iz tranzicije. Pritisak domaćih se isplatio u 20. minutu kada su poveli golom Jočića sa dvadesetak metara.

Potom je na terenu uspostavljena ravnoteža, a gosti u 41. minutu propuštaju kolosalnu priliku da izjednače. Čolović je sa desne strane uputio idealan centaršut na drugu stativu gde se na 2-3 metra od gola našao Činedu, ali kao da je loptu i pre šuta već video u golu, samo je okrznuo pa je ona završila pored stative.

Šumadinci od samog početka drugog poluvremena pokazuju želju za golom, a veoma blizu su bili u 47. minutu, međutim šut Čolovića sa petnaestak metara je završio u naručju Katića. Uzvratili su domaći tri minuta kasnije, na centaršut Mijailovića na peterac Đuričić je postavio glavu, ali je loptu više zahvatio temenom pa je ona završila iznad gola. Igrao se 61. minut kada je borbeni Mijailović oduzeo jednu loptu na 25 metara od protivničkog gola, povukao je par koraka i pokušao da lobuje istrčalog Lekovića, lopta je završila preko prečke na zaštitnoj mreži.

Samo što je ušao u igru Đurić je mogao Radničkom da donese izjednačenje, igrao se 71. minut, njegov šut sa nekih desetak metara lepom paradom Katić je poslao u korner. Voždovac je pobedu obezbedio u 84. minutu, Pantović se ˝biciklicom˝ oslobodio protivnika, poslao povratnu na peterac odakle Ajdinović rutinski trese mrežu nemoćnog Lekovića. Do počasnog gola Kragujevčani dolaze iz penala u poslednjem minutu, strelac je Krajišnik sa penala, prethodno je Damjanović oborio Jovanovića u svom kaznenom prostoru.

Bila je ovo više nego zalužena pobeda ˝zmajeva˝ koji su znali da iskoriste svoje prilike za razliku od rivala. U sredu se doigravanje nastavlja drugim kolom, Voždovac će gostovati u Novom Pazaru, a Radnički u Kragujevcu dočekuje Vojvodinu.

VOŽDOVAC - RADNIČKI (KG) 2:1 (1:0)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Stojanović Andrija. POM.SUDIJE: Radoičić Nenad i Marjanović Aleksandar. STRELCI: Jočić 20. i Ajdinović 84.min (Voždovac), Krajišnik 90.min (k.u.) (Radnički Kg). ŽUTI KARTONI: Matić, Lazarević i Mijailović (Voždovac).
VOŽDOVAC: Katić, Damjanović, Matić, Jočić, Teodorović (Stoisavljević), Mijailović (Zečević), Đorđević, Pantović, Lazarević (Ajdinović), Đuričić, Nešković (Medić) (Daničić).
RADNIČKI (KG): Leković, Zorić (Maksimović), Miličić, Tomović, Ponjević, Činedu (Milunović), Čolović (Jovanović), Ivanović, Pecelj, Vidosavljević (Đurić), Evandro (Krajišnik).


Crvena zvezda 4 : 1 TSC
Čukarički 1 : 0 Partizan
Vojvodina 4 : 0 Novi Pazar
Voždovac 2 : 1 Radnički 1923
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 31 27 4 0 85
2 Čukarički 31 20 5 6 65
3 TSC 31 18 8 5 62
4 Partizan 31 17 6 8 57
5 Vojvodina 31 15 12 4 57
6 Novi Pazar 31 15 5 11 50
7 Voždovac 31 12 6 13 42
8 Radnički 1923 31 10 7 14 37