XS
SM
MD
LG

Grafosi i Sremci u doigravanje krenuli burnim remijem

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na startu doigravanja duel dva tima koja žele kroz baraž da nađu mesto pod suncem, zvanim Super liga. Nije bilo nikakvih dešavanja vrednih pomena do 18. minuta kada je Dimitrić lucidnim pasom ostavio Vica samog pred golom gostiju, a ovaj je ukazanu šansu iskoristio poslavši loptu u bliži ugao sa dvanaestak metara. 

Gosti se brzo vraćaju u meč, igrao se 23. minut kada je slobodnjak sa strane izveo Petrović, u srcu šesnaesterca najviši u skoku je bio Đorđević koji nije baš najbolje zahvatio loptu, ali se na gol liniji Guteša spetljao i već uhvaćenu loptu ispustio, ona je lagano odskakutala preko gol linije za 1:1. Posle samo tri minuta akrobatskom paradom Dragićević je sačuvao mrežu nakon šuta Dimitrića sa dvadesetak metara, "grafosi" su mogli ponovo do prednosti.

Igra se dinamično i sa puno prilika na obe strane, sada se u 29. minutu odbranom istakao golman domaćih Guteša posle udarca Stevanovića sa preko 20 metara. Nastavljaju šanse da se ređaju na svaka tri minuta, ovoga puta stopostotnu je propustio da realizuje Ristović kada sa svega par metara loptu šalje pokraj stative Grafičara. 

Radnički do rezultatskog preokreta stiže u 36. minutu, Petrović je idealno uposlio Ristovića koji rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogađa sam ugao. Pred sam kraj prvog poluvremena gosti bivaju oslabljeni, zbog drugog žutog kartona isključen je Grbović, pa će gosti čitavo drugo poluvreme morati da odigraju sa igračem manje.

Drugo poluvreme je počelo penalom za Grafičar. Igrao se 51. minut kada je Ristović bespotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, posle kratkog dvoumljenja sudija Jakovljević je pokazao na belu tačku. Lopti je nonšalantno prišao Ćurić, šutirao mlako, Dragićević ga je pročitao i odbranio. Napadi domaćih ne jenjavaju, još jednu priliku za izjednačenje propustio je da realizuje Ivelja posle Ibanjezovog centaršuta iz ugla u 59. minutu.

U poslednjoj trećini susreta Sremci uspostavljaju ravnotežu na terenu, agresivnost momaka iz Zvezdine razvojne ekipe je splasnula pa gledamo manje zanimljiv fudbal. A onda, pred kraj meča puno uzbuđenja. Prvo rezervista gostiju Milovan Ilić u 88. minutu ima čist prostor pred sobom sa 16 metara, ali je uputio neprecizan šut, dok u 90. minutu rezervista na drugoj strani Bajić sa 7 metara šutira pravo u golmana Radničkog. Domaći do gola i pravednog remija ipak stižu u četvrtom minutu nadoknade, Ibanjez je izveo korner, najsnalažljiviji u buketu igrača je Đurić za konačnih 2:2.

Već u sredu na programu je drugo kolo play-offa, Grafičar gostuje Železničaru u Pančevu, dok se Radnički u Sremskoj Mitrovici sastaje sa liderom, ekipom IMT-a.

GRAFIČAR - RADNIČKI (SM) 2:2 (1:2)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Jakovljević Mladen. POM.SUDIJE: Lovre Ilija i Laluja Bojan. STRELCI: Vico 18. i Đurić 90+4.min (Grafičar), Đorđević 23. i Ristović 36.min (Radnički SM). ŽUTI KARTONI: Stajić i Đurić (Grafičar), Grbović i Ristović (Radnički SM). CRVENI KARTON: Grbović 45.min (Radnički SM).

GRAFIČAR: Guteša, Petrović, Gojkov (Radojević), Vasiljević, Ivelja, Ćurić (Bajić), Vico (Mijatović), Đurić, Stajić (Bubanj), Ibanjez, Dimitrić.

RADNIČKI (SM): Dragićević, Miodragović, Ivić, Ristović (Čarapić), Petrović (Gajić), Đorđević (Pius), S.Ilić (M.Ilić), Spasojević, Isailović, Grbović, Stevanović (V.Ilić).


IMT 1 : 1 Železničar
RFK Grafičar 2 : 2 Radnički (SM)
Jedinstvo (Ub) 3 : 0 RFK Novi Sad 1921
Inđija Toyo Tires 0 : 1 Radnički (NB)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 31 18 8 5 62
2 Železničar 31 17 7 7 58
3 RFK Grafičar 31 15 6 10 51
4 Jedinstvo (Ub) 31 13 8 10 47
5 Radnički (SM) 31 11 13 7 46
6 Inđija Toyo Tires 31 10 13 8 43
7 RFK Novi Sad 1921 31 12 7 12 43
8 Radnički (NB) 31 13 4 14 43