XS
SM
MD
LG

Radnički 1923 protiv zahuktale Vojvodine juri prve bodove u plej-ofu

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće novosadsku Vojvodinu u utakmici druge runde plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije, koja je zakazana za sredu, 26. april, od 16 časova, na stadionu “Čika Dača”. Biće to ujedno i prva od tri utakmice koliko će izabranici trenera Dejana Joksimovića odigrati pred svojom publikom u završnoj fazi prvenstvene trke i istovremeno lepa prilika da se prekine trend negativnih rezultata u međusobnim okršajima sa Novosađanima ove sezone.

Znaju Kragujevčani vrlo dobro da ih očekuje duel sa ekipom koja je projektovana za sam vrh tabele i koja od početka sezone igra na visokom nivou. To uostalom potvrđuje i neverovatan niz od čak 17 prvenstvenih utakmica bez pretrpljenog poraza vredan svakog respekta. Takođe, dve uzastopne pobede u susretima sa Novim Pazarom dovele su Staru damu nadomak “kote četiri”, koju trenutno drži beogradski Partizan sa idetničnim brojem bodova kao i novosadskim tim.

- Vojvodina igra sjajno u poslednje vreme. U nestvarnoj su seriji rezultata, a podatak da su poslednji poraz doživeli još u oktobru sam po sebi dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Dolaskom Radoslava Bataka na mesto trenera dodatno su dobili na taktičkoj disciplini i agresivnosti, što ih uz individualni igrački kvalitet koji poseduju čini još nezgodnijim protivnikom – ne štedi šef struke kragujevačkog superligaša Dejan Joksimović reči hvale na račun predstojećeg rivala.

Kao najveći kvalitet ekipe Vojvodine strateg Radničkog 1923 ističe ofanzivnu tranziciju, koja je Kragujevčanima zagorčala život u prethodna dva odmeravanja snaga.

- Biće izuzetno važno da sprečimo tu njihovu ofanzivnu tradiciju, koja im je jedno od najjačih oružja ove sezone. Zbog toga moramo dobro da reagujemo u trenucima kada izgubimo loptu i da odmah napravimo pritisak, kako taj njihov kvalitet ne bi došao do izražaja. Ono što je sigurno, to je da će ona ekipa koja uspe da se nametne svoj ritam igre i uspostavi terensku dominaciju biti bliža osvajanju bodova u ovoj utakmici. Ja se iskreno nadam da ćemo to biti mi – naglašava Joksimović.

Sa druge strane, jedan od glavnih aduta “crvenih” u predstojećem duelu sa trenutno petoplasiranim timom Mozzart Bet Superlige Srbije biće domaći teren, gde Šumadinci ne znaju za poraz već tri utakmice zaredom. Zbog toga se u taboru kragujevačkog superligaša nadaju nastavku ovog uspešnog niza i osvajanju prvih bodova u plej-ofu.

- Naravno da igranje pred našom publikom dodatno stimuliše igrače da pruže svoj maksimum na terenu. Verujem da će to biti slučaj i na utakmici sa Vojvodinom. Siguran sam da će igrači učiniti sve što je u njihovoj moći da ne razočaraju sve one ljude koji sutra budu došli na stadion da ih podrže – smatra Joksimović.

Šef struke “crvenih” otkriva da će baš kao i na prethodnoj utakmici sa Voždovcem na samom startu plej-ofa, Radnički 1923 na megdan Vojvodini izaći u kombinovanom sastavu. Na taj način stručni štab kragujevačkog superligaša želi da testira mogućnosti igrača sa manjom minutažom u minulom delu prvenstva, ali i da ravnomerno raspodeli raspoložive snage, s obzirom da Šumadince već u subotu očekuje gostovanje Novom Pazaru.

- S obzirom da nismo previše opterećeni rezultatima u plej-ofu, to nam daje mogućnost da u poslednjih šest kola pružimo priliku što većem broju igrača. Naravno, to nikako ne znači da mi u ovu, kao i u svaku narednu utakmicu, ulazimo bez ikakvog takmičarskog motiva. Naprotiv, naša je želja da se u svim utakmicama koje nas očekuju do kraja sezone prikažemo u što boljem izdanju i budemo što je moguće konkurentniji. Ja čvrsto verujem da će oni momci koji sutra budu istrčali na teren pružiti svoj maksimum i da će ukazanu priliku iskoristiti na najbolji mogući način – veruje Joksimović, koji će posle dužeg vremena moći da računa na kompletan igrački kadar.

Ulaznice po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu mogu se nabaviti na blagajni ispred južne tribine stadiona “Čika Dača”, koja se otvara dva sata pre početka utakmice.

Obezbeđen je i direktan prenos na Arena Sport Premijum 2 kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42