XS
SM
MD
LG

Stonoteniseri Spin arta u višem rangu

Foto: Stojan Petković

Kraljevo je ovih dana dobilo još jednog drugoligaša. To je, posle uspešne sezone u Regionalnoj ligi uspelo stonoteniserima STK Spina art iz naselja Zmajevac kod Kraljeva.  Ovaj klub je osnovan pre tri godine na inicijativu Marka Matovića koji koji je sa svojim prijateljima stonoteniserima, stvorio ozbiljnu družinu koja je veliki deo slobodnog vremena provodila u predivno adaptiranoj sali. Igralo se gotovo bez prestanka, uporedo su usavršavali svoju igru deleći megdane sa vrsnim stonoteniserima srpskih klubova i igračima iz višeg ranga takmičenja. Sve to rezultiralo je velikom radošću, ulaskom u viši rang takmičenja Srpskoj ligi.

-Posle nadmetanja u Regionalnoj ligi na kraju smo osvojili drugo mesto i ostvarili veliki uspeh plasman u Srpsku ligu. Goč iz Vrnjačke Banje je osvajanjem prvog mesta takođe postao srpskoligaš – kaže Matović predsednik kluba koji je takođe u sastavu ekipe.

Treba podsetiti, a to dobro znaju stariji ljubitelji ovog sporta, da je osamdesetih godina STK Metalac bio član visokog ranga u tadašnjoj Jugoslaviji. Dakle, gotovo četiri decenije nijedan klub nije ostvario ovakav uspeh.

-Drago nam je zbog plasmana, čestitke su stizale i stižu sa svih strana ali sada nas čeka veliki posao. Pre svega mislim na obebeđenje  materijalnih sredstava. Liga je skupa a bez pomoći grada biće veoma teško. Uz to moramo nabaviti nove stolove, prateću opremu ... Sve to iziskuje velika ulaganja - napominje Matović.

Spin art je u prošlom prvenstvu kvalitetne lige STS klubova centralnog regiona  ostvario 11 pobeda i tri poraza. Najveći teret u tek završenoj sezone podneo je trilig Borivoje Stojanović, Saša Milašinović i Novak Grančer. U sastavu su bili, uvek spremni da uskoče u igru Marko Matović, Damjan Šibak, Aleksa Lazarevići Ivan Milašinvvić.