XS
SM
MD
LG

Zemun i OFK Beograd se "zagrevaju" pred derbi proleća, "Optičari" u Dobanovcima za nastavak serije, "bulke" na popravnom protiv Ušća

U Srpskoj ligi, Beogrd, vodeći dvojac ne posustaje, naročito važi za lidera iz Zemuna, koji je zabeležio desetu prolećnu pobedu i sačuvao prednost od pet bodova ispred “Romantičara”. “Optičari” su ubedljivo dobili “bulke” i potisnuli ih na četvrto mesto. Baričani su zabeležili prvu pobedu u nastavku prvenstva, porazima Torlaka se ne nazire kraj, derbi začelja na Vašarištu protekao bez golova. Sudeći po proseku postignutih golova vidi se da beograđani nisu tako efikasni kao srpskoligaši u ostale tri grupe (prosek manje od gola po meču).

25. kolo otvara se u petak utakmicom između BASK-a i Torlaka. Sudeći po formi domaćin je favorit protiv rivala iz Kumodraža, koji je potonuo i u nastavku osvojio samo četri boda i sve je bliži opsanoj zoni. “Sokolovi” su na Starom sajmištu, u otvorenoj i dinamičnoj igri, osvojili bod i potvrdili šestu poziciju. U seriji su remija i protiv Torlaka pruža im se prilika da se posle dužeg vremena raduju pobedi. Činjenica je da gosti imaju kvalitetne pojedince, ali deluju beskrvno, mlako, nezinteresovano i problem je očigledno unutar ekipe i kluba.

Subota je rezervisana za pet utakmica. Vodeći Zemun odlazi u Borču da opravda epitet favorita. Neće mu biti lako jer ekipa trenera Zvezdića pruža zadovoljavajuće partije. Tim koji Brodarcu da dva gola, pobede Torlak, iz Obrenovca odnesu bod, ne treba potceniti. Iza sjajnog prolećnog bilansa lidera (10 pobeda) po rečima trenera Štrbca stoji dobra hemija, veliko zajedništvo i privrženost igrača bojama kluba. U Gornjoj varoši imaju problem protiv defanzivnih gostiju, tako da lakše “otvaraju” bravu rivala kada su u ulozi gosta. Iskusni stručnjak može da računa na rekovalcente Pantazisa, Jevrića, Davidovića, dok su se Denić i Ademi vraćaju u trenažni proces. Zanimljivo je istaći da će isti rivali danas u Gornjoj varoši odmeriti snage u okviru polufinala Kupa Beograda.

OFK Beograd dočekaće Radnički, koji se grčevito bori za opstanak. Prvu priliku da se odlepe od direktnog konkurenta BSK Borče su propustili i bodove moraju pronaći na strani. “Romantičari” su u nastavku upisali devet pobeda, poslednja i najubedljivija izvojevana je protiv anemičnog rivala iz Kumodraža. Obrenovčani su proteklih dana bili u centru pažnje i poslednji rezultati su dovedeni u sumnju kad je regularnost u pitanju, tako da se slučajem pozabavio komesar za integritet lige. Po uspešnosti su odmah iza nebesko-plavih (pet pobeda), biće tvrd orah za silnog i iskusnog domaćina.

Sinđelić je domaćin Brodarcu i sudeći po formi stiče se utisak da je ambiciozni gost bliži trijufu. Posle poraza u Obrenovcu trener Zlatko Krmpotić je podneo ostavku i privremeno zameniće ga trener podmlatka. Krmpotić je Bričanima čestitao na zasluženoj pobedi i smatra da je kvalitet domaćina odneo prevagu. Da li će novi trener uspeti za kratko vreme da trgne ekipu i konsoliduje ostaje da se vidi. Brodarac ima jednu od najmlađih ekipa, igraju disciplinovano, otvoreno i podjednako su efikasni i porozni u odbrani.

U Dobanovce dolaze poletni “Optičari”, u seriji su od tri pobede, odlikuju se efikasnošću i pred domaćina postavljaju dosta složen zadatak. Budućnost je vezala dva remija, poslednji u Surčinu, uzdaju se u mali i specifičan teren koji ne odgovara tehnički obdarenim gostima, koji graju otvoreno i teže da se kroz utakmice afirmišu, steknu iskustvo, kako bi se jednog dana našli u crno-belom dresu.

Prva iskra putuje u Lazarevac da potvrdi formu i osvoji tri boda protiv Boca, koji nemilice krčmi bodove i uveliko može da razmišlja o Beogradskoj zoni. Na duel sa Ušćem otputovali su sa 13 igrača i već u prvom minutu skrivili penal kao uvod u ubedljiv poraz. “Hemičari” su zabeležili prvu pobedu u Koloniji u nastavku prvenstva i pruža im se prilika da prebrinu brige oko opstanaka.

Duel na Bulbudercu obećava zanimljivu i neivesnu fudbalsku predstavu. “Bulke” se ovog proleća ne mogu prepoznati i od jesenjeg prvaka ostali su u sećanju sjajni rezultati. Šest bodova iz deset utakmica svrastava ih među neuspešne klubove i zahvaljujući jesenjoj zalihi nisu pali na tabeli. Nasuprot njima, Ušće je prevazišlo očekivanja i nalaze se u vrhu po uspešnosti u drugom delu sezone. Tri pobede u pet susreta je dovoljno da se udalje na pristojnu distancu od ugroženih klubova.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12