XS
SM
MD
LG
07.05.2023 Aleksandra Stojković

Voždovac odmerava snage sa šampionom

Fudbaleri Voždovca dočekuju Crvenu zvezdu u okviru 34. kola Super lige Srbije. Utakmica se igra u ponedeljak na Krovu, sa početkom u 19 časova.

Uoči ovog duela Zmajevi su sedmi na tabeli sa 45 bodova, dok su crveno-beli na prvoj poziciji sa 89 bodova i već su obezbedili titulu prvaka države.

Utakmica je prvobitno bila planirana za nedelju, ali je usled tragedija koje su zadesile Srbiju ona pomerena za dan kasnije.

Šef stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Nikola Puača, uoči obraćanja pred ovaj meč izrazio je saučešće porodicama nastradalih.

„Iskoristiću priliku da svim porodicama žrtava izjavim najdublje saučešće. Ove tragedije ostavile su traga na svakome! I pored teških situacija moramo da nastavimo dalje, da budemo mentalno jaki i pronađemo snagu za sve što nas čeka u životu“, rekao je strateg ekipe sa Dušanovca. 

Na Krov stiže najteži protivnik u ovom trenutku, višestruki prvak države.

„Dolazi nam veoma kvalitetan tim, šampion naše zemlje. U pripremi svake utakmice cilj nam je da sama igra bude onakva kakvu želimo, tako je i za ovu. Postoji dosta faktora koji na to utiču, ali važno je da mi ne odstupamo od celokupne ideje i da držimo konstantnost i kvalitet što je duže moguće“, rekao je gospodin Puača i dodao:

„Takođe, cilj nam je i da pokažemo napredak u svakom pogledu u odnosu na prethodne dve utakmice sa Zvezdom. Mislim da je napravljen veliki pomak i zadovoljstvo naše će biti veće ukoliko to prikažemo i na terenu.“

Pogled na tabelu može da zavara što se tiče ambicija kluba iz Braće Jerković, ali strateg Zmajeva poručuje da će se svakom meču do kraja takmičenja pristupiti sa najvišim zahtevima.

„Naša pozicija na tabeli ne može mnogo da se poboljša, eventualno za jedno mesto, ali to ne sme da nas dotiče. Važno je kako ćemo odigrati svaku utakmicu do kraja, a naša takmičarska ambicija, motivacija i organizacija moraju biti na najvišem mogućem nivou i insistiraćemo na tome do poslednjeg kola.

Trener Voždovca otkrio je kakva je kadrovska situacija u njegovom timu.

„Teodorović neće moći da nastupi zbog žutih kartona, već duže vreme povređeni Đurđević, Medić i Novevski neće biti u konkurenciji za ovaj meč. Dobra stvar je što su neki igrači koji su u prethodnom periodu bili povređeni počeli da se vraćaju, tu mislim na kapitena Ivezića, Burmaza, Matića i Vujanovića. Tako da je bolja situacija nego što je bila pre par nedelja“zaključio je gospodin Puača.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42