XS
SM
MD
LG

Srebro sija kao zlato

Legende: Košarkašice ŽKK Kraljeva -foto: Stole Petković

Košarkašice ŽKK Kraljevo ostvarile su veliki uspeh u tek završenom prvenstvu Srbije. Posle pet odigranh utakmica u Plej-ofu sa ekipom Crvene zvezde osvojiliesu drugo mesto - srebrnu medalju.

U prvoj utakmici u Kraljevačkoj hali sportova pobeda je pripala košarkašicama Crvene zvezde. Dvorana kraj Ibra bila je popunjena do poslednjeg mesta navijači su bili šesti igrač, zdušno su, tokom svih četrdeset minuta, borili svoje popularne "malene" ali na kraju radovale su se gošće. Posle poraza otputovale u Beograd i na gostujućem terenu uspele su da zabeleže pobedu i dobile priliku da na svom terenu pred svojim fanovima izbore "majstoricu".  

Tako je odluka o prvaku pala u Beogradu. Ostao je žal ne toliko zbog poraza već zbog odluke beogradskog kluba da ne dozvoli ulazak u halu navijačima iz Kraljeva. Tako je KK Crvena zvezda po 34. put osvojio titulu prvaka države

Ipak, zadovoljstvo u klubu i medju navijačima je veliko. Treba podsetiti da su kraljevčke košarkašice u većem delu prvenstva bile na čelnoj poziciji. U prvom delu šampionata ostvarile su sve pobede! Srebrne medalje su na grudina košarkašica Kraljeva koje su u glas prokomentarisale drugo mesto "Naše srebro sija kao zlato, sve što imamao pokazali smo na terenu".

Detalj sa četvrte utakmice u Kraljevu - foto: Stole Petković

Vicešamion države je u grad na Ibru dočekan sa ovacijama. U centru grada pozdravio ih je veliki broj građana, bile su na Gradskom fudbalskom stadionu gde su dobile aplauze, šestitanja i cveće od igrača kraljevačkog srpskoligaša a organizovan je i prijem u Skupštini grada gde ih je pozdravio gradonačelnik dr Predrag Terzić. U ime kluba zahvalili su se košarkačica Ivana Brajković trener Nikola Jovanović i Dragan Bajić predsednik ŽKK Kraljevo.

Stole PETKOVIĆ