XS
SM
MD
LG

Šumadinci priželjkuju reprizu prethodnog gostovanja u Humskoj

Foto: N. Kotlajić (fk radnicki.com)

Ne tako davno fudbaleri Radničkog 1923 oduševili su srpsku fudbalsku javnost prikazanom igrom i osvojenim bodom na gostovanju beogradskom Partizanu. Nepuna tri meseca kasnije ove dve ekipe ponovo će odmeriti snage na stadionu u Humskoj, u utakmici pete runde plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije koja je zakazana za nedelju, 14. maj, sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Ubedljiv poraz od TSC-a u prošlom kolu nije poljuljao samopouzdanje izabranicima trenera Dejana Joksimovića pred ulazak u sam finiš prvenstvene trke. Generalni utisak je da su “crveni” pružili sasvim pristojan otpor jednoj od najkvalitetnijih ekipa u domaćem šampionatu, ali ih je pad koncentracije u pojedinim situacijama, naročito prilikom prekida, odveo u težak poraz.

– Bez obzira na ubedljiv poraz u utakmici protiv TSC-a, ja nemam mnogo toga da zamerim mojim igračima kada je reč o samom kvalitetu igre, osim tih jeftino primljenih golova usled individualnih grešaka koje su jednostavno nedopustive za ovaj rang takmičenja. U svakom slučaju, ovaj poraz nije poremetio dobru atmosferu među igračima i njihovu rešenost da se u preostale tri utakmice prikažu u najboljem svetlu – naglašava šef struke Kragujevčana Dejan Joksimović.

Predstojeće gostovanje ekipi Partizana predstavljaće još jedan ozbiljan izazov za Šumadince, s obzirom da su “crno-beli” sa dva uzastopna trijumfa, u duelima sa TSC-om i Novim Pazarom, pokazali da ponovo hvataju pobednički ritam, kao i da ne nemaju nameru da odustanu od borbe za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Izvesno je da će “crveni” u nedelju uveče naspram sebe imati veoma motivisanog i kvalitetnog protivnika, ali im osvojen bod na prethodnom gostovanju u Humskoj krajem februara (1:1), kao i žestok otpor koji su pružili “crno-belima” u jesenjem odmeravanju snaga na “Čika Dači” (0:1), daju za pravo da se nadaju najboljem mogućem epilogu u predstojećoj utakmici.

– Izlišno je pričati o kvalitetima ekipe Partizana. Dolaskom Igora Duljaja na mesto šefa stručnog štaba oni su podigli nivo energije i agresivnosti, a dobri rezultati u poslednjih nekoliko kola svakako su uticali na rast samopouzdanja u njihovim redovima. Pritom su i dalje u igri za to drugo mesto na tabeli koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, tako da nas bez svake sumnje očekuje jedna jako izazovna utakmica protiv veoma motivisanog protivnika. Na nama je da na pravi način odgovorimo na tu njihovu agresivnost i energiju u igri i da se potrudimo da što je moguće više kontrolišemo dešavanja na terenu, ali i da budemo za nijansu konkretniji i direktniji u završnoj trećini terena kako bismo došli do situacija iz kojih bismo mogli ozbiljnije da ugrozimo njihov gol. Iskreno se nadam da ćemo ponoviti izdanje sa prethodne utakmice u Humskoj i da ćemo se i ovoga puta kući vratiti neporaženi – veruje strateg Šumadinaca.

Da izabranici trenera Dejana Joksimovića nemaju nameru da ustuknu “crno-belima” potvrđuju reči iskusnog štopera Milana Mitrovića, koji je pre par sezona nastupao za ekipu iz Humske ulice. On veruje da će uz jednu borbenu, odgovornu i disciplinovanu igru “crveni” uspeti da dođu do pozitivnog rezultata na ovom teškom gostovanju.

– Mi smo samim plasmanom u plej-of ostvarili naš glavni takmičarski cilj u ovoj sezoni, tako da na ovo gostovanje odlazimo potpuno rasterećeni, ali čvrsto rešeni da pružimo svoj maksimum kako bismo dokazali da nismo zalutali među osam najboljih ekipa u prvenstvu. Partizan je u poslednjih nekoliko utakmica pokazao da se polako vraća u pravu formu i sigurno će gledati da produži ovaj niz dobrih rezultata. Zbog toga je jako važno da budemo maksimalno fokusirani, odlučni i borbeni tokom svih devedeset minuta utakmice. Ukoliko odigramo onako kako najbolje znamo i umemo, uveren sam da onda dobar rezultat neće izostati – smatra Mitrović.

Snažni štoper je poslednje tri utakmice odigrao sa zaštitnom maskom na licu zbog povrede nosa zarađene na jednom od treninga, koja ga je na izvestan period odvojila od terena.

– Moralo je da prođe nekih 4-6 nedelja da sve to lepo zaraste. Srećom pa od ove utakmice više neću morati da nosim zaštitnu masku, koja mi je moram priznati dosta smetala u igri na prethodnim utakmicama – poručuje uz uzdah olakšanja Mitrović.

Što se tiče igračkog kadra, situacija je daleko povoljnija nego pred utakmicu sa TSC-om. U ekipu se vraćaju Filip Ivanović, Nikola Miličić i Đorđe Jovanović koji su “očistili” kartone, kao i brazilski internacionalac Evandro da Silva, koji je zbog zdravstvenih problema propustio prethodnu utakmicu sa TSC-om. Jedini igrač na koga Dejan Joksimović ne može da računa za gostovanje u Humskoj je Nigerijac Žofri Činedu, koji se i dalje oporavlja od povrede koju je zaradio još na utakmici protiv Vojvodine.

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 1 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42