XS
SM
MD
LG

Vodeći dvojac na popravnom u Makišu i Barajevu, Šušnjar nastavlja seriju na Seltersu, Žarkovčani neće dozvoliti iznenađenje u Zemunu

U sredu je na programu 27. kolo Beogradske zone. Prethodni vikend doneo je dva velika iznenađenja, pogotovu se to može reći za trijumf Leštana u Padinskoj Skeli. Iskoristili su gosti umor, nekompletnost i emotivnu ispražnjenost lidera posle polufinalne utakmice kupa i odneli preko potrebne bodove. Drugoplasirani “saobraćajci” su neshvatljivo ispustili prednost u derbiju, u Šopićima i u finišu položili oružje. OFK Žarkovo je visoko porazilo nekompletno Barajevo, Zvezda je iznenadila na Seltersu, a ekipe iz donjeg doma” nastavljaju sa dobrim igrama i osvajanjem bodova tako da završnica prvenstva obećava zanimljivu i neizvesnu borbu. Svi se pitaju otkud su ekipe sa dna tako uspešne u nastavku sezone. Jesnas tek sa ponekom pobedom sada, kako reče jedan stručnjak, igraju kao “Mančester Siti” i ređaju pobede i spremni su da mnogima pomrse račune. Imamo pravo da sumnjamo u regularnost pojedinih utakmica, pogotovu što se po kuloarima uveliko priča o brojnim neregularnostima i nameštenim utakmicama.

Vanredno kolo donosi dva derbija u Mladenovcu i Barajevu. OFK Mladenovac je neugodno iznenadio rival iz Malog Mokrog Luga, koji vodi uspešno borbu za opstanak. Domaćin je podjednako uspešan na starani i na Seltersu za rivala imaće Šušnjar, koji se pobedom u derbiju izjednačio na tabeli sa GSP Polet Dorćol. Najviše su osvojili bodova u nastavku prvenstva I na najbolji način iskoristili promenljive rezultate vodećih da situaciju na vrhu dodatno zakomplikuju. Uspešniji su na gostovanjima (27 bodova) i ukoliko nastave dosadašnjim tempom mogu se nadati povoljnom rezultatu.

Barajevo bez nekolicine igrača sa strane nisu mogli da pruže dostojan otpor u Makiškoj šumi i doživeli su najubedljiviji poraz u prvenstvu. I dalje su visoko na tabeli i ukoliko budu kompletni mogu iznenaditi kvalitetne “saobraćajce”. Gosti su do 80. minuta imali tri boda u džepu i za dva minuta primili dva gola. Trener Ivanović kaće da su poraženi sopstvenom krivicom za dva smešna gola. Do pre neko kolo bili su već viđeni kao novi srpskoligaš, sada im je ugrožena druga pozicija. Odigraće otvoreno, bez kalkulacija, jer samo ih pobeda održava u igri.

U Makišu lidera očekuje vruće gostovanje protiv probuđene Lokomotive. Gust raspored utakmica uticao je da “mlekadžije” popuste i dozvole Leštanima da prirede prvorazredno iznenađenje. Odigrali su u sredu na Adi odličnu utakmicu protiv kvalitetnog sastava “sokolova” u kupu i ispali tek posle izvođenja jedanaesteraca. Ostali su bez tri prvotimca, premoreni, bez svežine, suprostavili su se ugroženom protivniku spremnom da odigra iznad svojih mogućnosti. Poveo je domaćin sa 1:0 i kad nisu iskoristili jedanaesterac kola su krenula nizbrdo. Za rivala će imati zahuktalu “dizelku”, koja je u nastavku uveliko nadmašila skromnu jesen. Sa Liona su se vratili sa bodom i pored ranžirne stanice ne smeju ostati bez bodova.

Leštane su otputovale u “Padinjak” bez ikakvih ambicija svesni kvaliteta lidera, a vraćaju se sa najvećom pobedom. Ponovo će za rivala imati ekipu iz vrha, mlad sastav OFK Žarkova, koji je deklasirao Barajevo. Povoljna okolnost za sastav iz Makiške šume je što neće putovati do udaljenog beogradskog predgrađa, već će sa rivalom odigrati na stadionu Milutinca u Zemunu. Gosti su, bar na papiru favoriti, ali najbolji ne pobeđuju uvek.

OFK Mladenovac je neočekivano izgubio od probuđene Zvezde, koja je premašila jesenje bilans. Pored Seltersa dolazi tim proleća Šušnjar, koji se nalazi u velikoj seriji pobeda, poslednja izvojevana u Šopićima protiv “saobraćajaca”, posle preokreta, u finišu utakmice. Ako je Zvezda mogla da iznenadi, zašto ne bi kvalitetniji sastav Šušnjara došao do novih bodova protiv neambicioznog domaćina.

Crvena zvezda mora da overi pobedu u Mladenovcu protiv neugodnih “Građevinara”. Biće u problemu, s obzirom da u Lugu nisu ni približno uspešni kao na strani. Doduše Komgrap je obrnutoj sitiuaciji i u gostima je osvojio mali broj bodova (11). Domaćin u Makišu nije uspeo da savlada Sremčicu, ali su obezbedili opstanak I do kraja mogu da odigraju bez pritiska.

Napredak je do 88. minuta imao bod u džepu u Boleču i na volšeban način ostao praznih ruku. Medoševčani su podbacili u nastavku (devet bodova) i zahvaljujući jesenjoj zalihi zadržali se na izvesnoj distanci u odnosu na ugrožene klubove. Sastaju se sa dobrim timom iz Zuca, koji imaju kontinuitet dobrih igara tokom većeg dela sezone. Teže nego što se očekivalo savladali su poslednji Kosmaj i u Medoševcu mogu da iznenade domaćina, mada na strani nemaju zapažen učinak.

Hajduk odlazi u daleku Ralju kao favorit protiv otpisanog Kosmaja. U nastavku prvenstva su popustili i daleko su od uspešnih igara tokom jeseni. Domaćin se odavno oprostio od Zone i nalazi se u seriji poraza. “Golubovi” su podjednak broj bodova osvojili na Lionu i u gostima, tako da su bliži osvajanju sva tri boda.


30 .kolo Beogradska zona
Šušnjar 6 : 3 Leštane
Barajevo 1 : 2 Lokomotiva
GSP Polet Dorćol 9 : 0 Kosmaj
OFK Žarkovo 3 : 4 Napredak
PKB 3 : 0 Sremčica
Hajduk 1 : 0 Crvena zvezda
Zuce 2019 1 : 1 OFK Mladenovac
Boleč 1 : 2 Komgrap
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 PKB 30 22 6 2 72
2 GSP Polet Dorćol 30 23 1 6 70
3 Šušnjar (-4) 30 22 4 4 66
4 OFK Žarkovo 30 16 6 8 54
5 Zuce 2019 (-4) 30 14 6 10 44
6 OFK Mladenovac 30 11 8 11 41
7 Hajduk 30 11 6 13 39
8 Barajevo (-4) 30 12 6 12 38
9 Komgrap 30 11 5 14 38
10 Napredak (-4) 30 11 6 13 35
11 Crvena zvezda 30 8 9 13 33
12 Boleč 30 9 6 15 33
13 Lokomotiva 30 8 8 14 32
14 Leštane 30 8 4 18 28
15 Sremčica 30 4 10 16 22
16 Kosmaj (-1) 30 2 5 23 10