XS
SM
MD
LG

Damir Berber: Znao sam da uzimam vruć krompir

Davor Berber - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Novi Pazar je prvi put zaigrao u plej-ofu, ali mu se nije posrećio. Ako računamo i kup, Pazarci su nanizali osam poraza i ne pamte kada su zadnji put osvojili bod, da pobedu ne pominjemo. Na kraju palo im je u zadatak da doigravanje zaključe sa najtežim mogućim rivalom - Crvenom zvezdom. Osvajač duple krune dočekaće “plave” kojima popularana Marakana nikako ne odgovara. Računajući kup utakmicu, u tri susreta primili su ukopno 18 golova (jedan dali). Sve miriše na novi debakl, ali trener Dmir Berber u slavljeničkoj atmosferi crveno-belih vidi šansu da iskoristi malo opuštanje šampiona i ukoliko ih potcene mogu iznenaditi.

- Ide nam u prilog što je Crvena zvezda osvojila Kup Srbije, još ranije i prvenstvo. Tačku stavljaju protiv nas. Pretpostavljam da će da budu svečarski raspoloženi, a nadam se da ćemo mi to da iskoristimo i realizujemo šanse. Čukarički je odigrao dobro u finalu kupa, priželjkujem da neke stvari iskoristimo od Brđana i upotrebimo to u duelu s našim najboljim timom. Biće teško. Crveno-beli su tokom sezone pokazali dominaciju, uzeli ponovo duplu krunu, ali idemo da odigramo 90 minuta – izjavio je Berber pred odlazak u Ljutice Bodana.

Damir Berber će na “Rajku Mitiću” biti 25 put na klupi pazarskog superligaša(u dva mandata) i po tome je rekorder. - Ima pozitivnih, ali i negativnih rekorda. Pogotovu u plej-ofu, sa ovim vezanim porazima. Voleo bih da uzmemo bod ili da pobedimo Crvenu Zvezdu, pa da se to prekine. Šta da se radi, znao sam da uzimam vruć krompir. Ispada da sam kao trener najveći gubitnik. Šta je, tu je. Nisam hteo da dignem ruke, želim da odradim sve kako treba, profesionalno - napominje Berber.

Milan Joksimović kaže da nema razloga za zadovoljstvo. - Kad se slegnu utisci, svima će da bude jasno da smo ostvarili veliki rezultat. Osvojili smo 50 bodova u 30 utakmica, što je sjajno. Pokvarili smo sve u poslednjih mesec, mesec i po, ali to je fudbal. Nismo se mnogo uzdizali dok smo redom pobeđivali, pa ni zbog poraza nismo toliko psihički klonuli. Kako kažu, u pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi. To je život, idemo dalje - kaže kapiten Pazaraca.

Gosti će biti oslabljeni za požutelog Jovića i Nikčevića i povređenih Radovca, Majdevca i mladog Koničanina.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42