XS
SM
MD
LG

Slobodan Govedarica: Imamo kvalitet da eliminišemo Radnik u dve utakmice

Marko Neđić, trener RFK Grafičara - foto: fkgraficar.com

 

Jedan od najstarijih beogradskih klubova RFK Grafičar bije u baražu najvažniju bitku u stogodišnjoj istoriji postojanja. Prenosimo vam očekivanja čelnika kluba Slobodana Govedarice, trenera Marka Neđića i kapitena Luisa Ibanjeza. Govedarica je rekao da u slučaju prolaza u elitu, saradnja sa Crvenom zvezdom će biti prekinuta.

- Verujem da imamo kvalitet da eliminišemo Radnik u dve utakmice. Ali ako ne uspemo u tome, nećemo dugo žaliti. Nastavićemo da radimo još više i bolje na razvoju kluba. Duboko sam uvren da smo mi kao klub na pravom i ispravnom putu i da će rezultati našeg poslovanja tek videti. U najkraćem izgradili smo zdrav temelj i imamo osnovu za sigurnu budućnost - kaže predsednik Slobodan Govedarica, i u slučaju plasmana u Super ligu najavljuje prekid saradnje sa Crvenom zvezdom.

- Na polusezoni većina igrača koji su pod ugovorom sa Zvezdom, a nastupali su za Grafičar, zimus je otišla ili u prvi tim šampiona ili u druge timove Superlige. Ukupno nas je napustilo 14 igrača. U drugom delu sezone, nastupali smo uglavnom sa našim igračima i u slučaju da eliminišemo Radnik, oni će činiti kostur ekipe.

Mladi stručnjak Marko Neđić od kad se nalazi na kormilu tima samo niže uspehe, kako u rezultatskom smislu, tako kao razvojni klub na afirmaciji mladih igrača. Utakmicu dočekuje u pozitivnom raspoloženju.

- Spremamo se svi i za nas je ovo kruna sezone i u dvomeču nećemo odstupiti od svoje igre. Naša igra se zasniva na pobedničkom mentalitetu, uvek idemo na trijumf i gol više, ne branimo rezultat i nikad se ne zadovoljavamo postignutim. Radnik je iskusna ekipa, znaju šta hoće i rezultat im je u prvom planu. Drugi deo prvenstva su odigrali sjajno i po rezultatima su među prvih osam. Đorđević ih je preporodio i vidi se njegovih ruku delo. Dobro su pojačani, imaju veliki roster, za razliku od nas koji smo u deficitu i imam ograničeni broj igrača na raspolaganju u najznačajnijoj utakmici sezone. Radujem se prilici koja nam se ukazala u jedva čekam da počne utakmica - kaže vidno uzbuđen Neđić.

Najstariji sudionik baraža iz redova ljubičastih, kapiten Luis Ibanjez (35), od meča sa Radničkim ne može da spava od uzbuđenja.

- Verujem u kvalitet koji imamo i često govorim igračima da među njima ima mnogo fudbalera koji u budućnosti mogu da igraju u “ligama petice” i da ću im, kad pređu u evropske velikane, tražiti karte za utakmice timova za koje će igrati. Skoro da imam isti osećaj sada pre utakmicu sa Radnikom kao što sam imao kada sam igrao Ligu šampiona, najače klupsko takmičenje na svetu. U stomaku osećam pozitivnu tremu, što mi govori da i dalje treba da nastavim da igram fudbal. Kada nestane strasti koja me nosi i tera da na svakom treningu i utakmici dam maksimum, završiću karijeru - naglašava iskusni fudbaler.