XS
SM
MD
LG
05.06.2023 Stevan Davidović

Napredak slavio u Novom Bečeju

Slavlje fudbalera Napredka sa svojim navijačima (snimio: Stevan Davidović)

Odluka o prvaku Međuopštinske lige Žitište-Kikinda pala je na stadionu kraj Tise u Novom Bečeju, gde su u trećem kolu plej-ofa, snage odmerili domaće Jedinstvo i Napredak iz Banatske Topole. Mada su Novobečejci imali tri boda prednosti i igrali pred svojim navijačima, to im nije bilo dovoljno pošto su, gosti golom u poslednjem minutu, slavili  (0:1).

U predivnom ambinetu pred blizu hiljadu ljubitelja fudbala, domaći su u prvom delu utakmice imali terensku inicijativu, ali bez pravih prilika za gol. U nastavku dominacija izabranika Dragana Vukajlovića bila je još očiglednuija, ređale su se prilike pred golom Dušana Batančeva, ali su borbeni gosti osujetili sve napade. U 75. minutu ključni momenat na utakmici, u kaznenom prostoru gostiju oboren je Aleksandar Odžin, pa je inače odlični sudija Kristijan Kovač, dosudio jedanaesterac za domaćina. Međutim najbolji strelac Jedinstva, Nenad Vinović nije realizovao kazneni udarac, pošto je loptu uputio visoko preko gola.

Kako to već biva u fudbalu, a posebno kada su domaći zbog drugog žutog kartona i isključenja Branislava Koledina, ostali sa deset igrača, gost, koji do tada nisu uputili ni jedan udarac na gol domaćih, sve su podredili napadu. Igrao se poslednji minut, kada je Stefana Kovačeva lopta pogodila u ruku van kaznenog prostora. Slobodan udarac sa 18 metara izveo je, najstariji igrač na terenu Zlatko Đorić (47), koji je gađao donji desni ugao, međutim Leon Barkoci  je loptu uspeo da odbije, ali samo do Svetislava Selakovića, koji je telom ugurao u mrežu za konačnih 0:1 i veliko slavlje ekipe iz Banatske Topole, koja je ovom pobedom i boljim međusobnim susretom, izborila mesto u Područnoj ligi Zrenjanin.

Novobečejcima sada preostaje još jedna prilika da u baražu sa Gradnulicom iz Zrenjanina poprave utisak i izbore plasman u viši rang.

Jedinstvo - Napredak 0:1 (0:0)

Novi Bečej: Stadion kraj Tise. Gledalaca 1.000. Sudija: Kristijan Kovač (Mokrin). Strelac: Selaković u 90. minutu. Žuti kartoni: Vasičin, Dakić, Todorov, Golušin (Napredak). Crveni karton: Koledin (Jedinstvo)

Jedinstvo: Barkoci, Perić (Odžin), Eremić, Mesaroški, Vinović, Veselinović, Denis Salihović, Vrebalov (Dokman), Koledin, Mihajlović, Kovačev

Napredak: Batančev, Vukmnirović, Todorov, Dakić, Sekereš, Jelača, Nikolić (Đorić), Vasičin, Golušin, Selaković, Rankov

Piše: Stevan Davidović


Borac 5 : 1 Roham
Jedinstvo 0 : 1 Napredak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 21 17 2 2 53
2 Napredak 21 17 2 2 53
3 Roham 21 11 2 8 35
4 Borac 21 8 5 8 29