XS
SM
MD
LG
05.07.2023 Stevan Davidović

Umesto slavlja ponuđene ostavke

Ponudili ostavke - Miloš Šljapić, Ivica Vujackov i Dušan Milašinović (snimio: Stevan Davidović)

Posle plasmana novobečejskog Jedinstva u Područnu ligu Zrenjanin, radost među ljubiteljima fudbala u gradu kraj Tise kratko je trajala, umesto da se organizuje slavlje i predstavi tim za novu sezonu, na Godišnjoj skupštine ovog kluba, koji je osnovan 1927. godine, ponuđene su ostavke najužeg rukovodstva.

Delegata najvišeg organa ovog sportskog kolektiva bili su veoma iznenađeni kada su, posle usvojenog izveštaja o radu i finansijama, jedan za drugim ostavke na svoje funkcije ponudili, predsednik Izvršnog odbora Miloš Šljapić, sekretar kluba Dušan Milašinović i predsednik Skupštine, Ivica Vujackov.

Svoju ostavku jedino je obrazložio Dušan Milašinović, koji je već šest sezona alfa i omega ovog sportskog kolektiva:

- Posle istupanja iz Vojvođanske lige istok pre dve godine, dao sam obećanje da će se klub korak po korak vratiti tamo gde mu je i mesto, u Vojvođansku ligu. Prvi korak smo ostvarili, klub smo postavili na zdrave noge, vratili veliki broj naših igrača, ali sve ovo ostvareno je uz mnogo problema. Osim finansijske i to nedovoljne pomoći lokalne samouprave, izostala je podrška svih ostalih, tokom celog prvenstva samo nas nekoliko brinula je o svemu. Posle šest godine dosta mi je borbe protiv vetrenjača, iscrpljen sam i ne mogu više da odgovorim obavezama koje nas očekuju u višem stepenu takmičenja. 

Prisutni delegati (koji su se odazvali u veoma malom broju), listom bili su protiv ovih ostavki, dok se ne obave razgovori sa opštinskim strukturama i ne pronađu ljudi koji su spremni da preuzmu vođenje kluba. Po svemu sudeći biće ovo još jedno neizvesno fudbalsko leto u gradu bogate fudbalske tradicije.

Piše: Stevan Davidović

 

 


Borac 5 : 1 Roham
Jedinstvo 0 : 1 Napredak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 21 17 2 2 53
2 Napredak 21 17 2 2 53
3 Roham 21 11 2 8 35
4 Borac 21 8 5 8 29