XS
SM
MD
LG

Hrabra igra "Zmajeva" u porazu od "Lavova"

Fudbaleri Voždovca poraženi su od TSC-a rezultatom 1:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Bačkoj Topoli.  U jednoj veoma sadržajnoj fudbalskoj predstavi koju su prikazala dva tima pobedonosni gol postigao je Mihajlo Milosavić u 85. minutu. 

Startna postava Voždovca bila je Bjelica, Novevski, Damjanović, Lukić, Djorđević, Matić, Jočić, Nešković, Babić, Vujanović i Teodorović.  Odlično su počeli meč gostujući igrači, a prvi je golu rivala pripretio Jočić u trećem minutu, ali je njegov udarac završio pored gola.

Tri minuta kasnije lepa akcija Zmajeva. Matić se izborio za loptu na sredini terena, uposlio je Vujanovića na desnom boku, odakle je usledio centaršut na Teodorovića čiji pokušaj glavom je zaustavio golman domaćih. Uzvratili su igrači TSC-a dva minuta nakon toga, a dobrim postavljanjem u odbrani kapiten Damjanović je intervenisao ispred doskorašnjeg saigrača, Pantovića.

U 17. minutu novajlija Babić je solo prodorom iznudio prekršaj na 18 metara od gola. Jočić je oprobao udarac iz te pozicije, ali nije bio precizan. Lukić je u 21. minutu klizećim startom otklonio opasnost ispred svog gola. Bjelica, mladi golman Zmajeva, u 25. minutu je vrhovima prstiju sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu netaknutom.  Minut kasnije agilni Babić je sa leve strane uposlio Teodorovića koji je još jednom okušao svoj šut, međutim, nije bilo promene rezultata. 

Prvu javnu opomenu zaradio je Aleksa Matić u 31. minutu nakon pametnog faula kojim je prekinuo opasan napad TSC-a. Tri minuta kasnije svoj udarac je oprobao i Nešković, ali je njegov šut prohujao pored stative gola domaćina. U narednih deset minuta viđena je sadržajna igra na sredini terena, smenjivale su se napadi na obe strane, ali bez konkretnog učinka i poluvreme je završeno bez pogodaka.

U nastavku je šef struke Savić dao šansu i igračima sa klupe, Djekiću, Mediću, Lazareviću, Stoisavljeviću, Kojiću i Blagojeviću.

Na prvu šansu u nastavku čekalo se 10 minuta kada je dobar šut sa ivice kaznenog prostora uputio Vujanović, ali je golman domaćih krajnim naporom intervenisao. U 59. šansu sa klupe dobio je i Kovačević umesto Djorđevića. Novu priliku Zmajevi su imali u 61. minutu kada je Lazarević veoma dobro šutirao iskosa s leve strane, ali je golman domaćih izbio loptu u korner, posle kog nije bilo većeg uzbuđenja pred golom TSC-a.

U 67. minutu Kojić je pokušao udarcem glavom posle dobro izvedenog slobodnog udarca s levog boka, ali je bio za malo neprecizan. Neposredno nakon toga isti igrač je zaradio žuti karton, a sa klupe je ušao Pakhomov umesto Jočića. Pet minuta kasnije kapiten Damjanović je još jednom maestralno otklonio opasnost u svom šesnaestercu.

Usledio je petnaestominutni period igre gde se žustra borba vodila na sredini igrališta i utisak je bio kao da se igra prava takmičarska utakmica. U 85. minutu Mihajlo Milosavić je preciznim udarcem iz srca šesnaesterca doneo vođstvo za TSC. Ispostavilo se da je tada postavljen i konačan rezultat ove veoma kvalitetne fudbalske utakmice. 

Šef stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Marko Savić, izneo je svoje utiske posle meča. 

„Sa TSC-om je svaka utakmica praktično takmičarska, uvek igramo na visokom intenzitetu i mi i oni. Duel je bio kvalitetan, sadržajan, možda i prejak rival za nas u ovom periodu. Imamo pehove sa povredama te nismo mogli da igramo dva poluvremena sa po 11 različitih igrača, zbog čega su neki igrali i više nego što bi trebalo u ovoj fazi priprema“, rekao je gospodin Savić i dodao:

„Prezadovoljan sam kako smo igrali, kako smo izgledali i kako smo se ponašali na terenu. Ono što bih posebno istakao je timski duh koji je bio na veoma visokom nivou. Ne bih ulazio u segmente igre, to je za dublju analizu, to uvek može bolje. U odnosu na protivnika i intenzitet kojim oni izlaze, mi smo bili dobri u izlasku, dobra smo rešenja pronalazili. Stvar na kojoj insistiram do kraja je da se podigne timski duh, ovo je bila prava prilika za to i mnogo mi je drago da smo uspeli u tome“. 


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42