XS
SM
MD
LG

Kraljevske krune odbranile titulu prvaka Srbije

Foto: Royal Crowns

Kraljevske krune su opet prvaci Srbije. Kraljevački kadeti su u finalu pobedili novobeogradske Orlove rezultatom 54:13.

Na stadionu pokraj Ibra u nedelju 2. jula odigrano je finale Kadetske lige Srbije u američkom fudbalu za dečake uzrasta do 17 godina. Nakon što su u ligaškom delu nanizali sve pobede, kadeti Kraljevskih kruna su u finalu dočekali novobeogradske Orlove.

Gosti su utakmicu su otvorili napadom, postigavši ubrzo i prvi tačdaun trčanjem kvoterbeka Milana Manića. Ali već u prvom napadu su odgovorili kraljevčani izjednačivši na 6:6, trčanjem Mihaila Đokića, takođe kvoterbeka. Orlovi su još obećavali na terenu pomerajući lance, ali nakon uspešne odbrane Kruna, to je bilo sve što su mogli da odrade do kraja utakmice. Potpuna inicijativa i u napadu i posebno jakoj odbrani je pripala dečacima sa Ibra. Niz tačdaunova iz napada, ali i iz odbrane za Kraljevo su postigli Mihailo Đokić, Nikola Milivojević, Mihailo Gajović, Andrija Savićević i Luka Đurić. Odlična odbrana RC tima je sve do poslednje četvrtine držala kraljevčane na velikoj rezultatskoj distanci od gostiju iz Beograda. Međutim, pred kraj utakmice kvoterbek Manić je uspešno uputio pas u endzonu Kraljeva na Fedora Ivaštanina, koji je poentirao, ublaživši poraz Orlova.

Po tradiciji protivnički trener je odabrao MVP iz redova pobednika, ove godine su titulu najkorisnijeg igrača ponela dva igrača Kraljevskih kruna, raningbek Nikola Milivojević i prošlogodišnji MVP kvoterbek Mihailo Đokić.

Finalna utakmica je bila i humanitarna, okupivši publiku na tribinama koja je došla da podrži lečenje male Dunje Mijailović, na čemu im se organizatori zahvaljuju.

Kadeti Kraljevo Royal Crowns su na istom stadionu prošle godine pobedili u finalu vršnjake iz tima Kragujevac Wild Boars, a ovom pobedom nad Orlovima su odbranili tiitulu prvaka Srbije.

Prvaci Kadetske lige Srbije U17, za 2023. godinu čini ekipa Kraljevo Royal Crowns: Bulatović Luka, Bulatović Strahinja, Đokić Mihailo, Đurić Luka, Lazarević Stefan, Milovanović Jovan, Nestorović Strahinja, Stevanović Vojin , Savićević Andrija, Vukadinović Mateja, Dubovac Ognjen, Maksimović Lazar, Jaćimović Dimitrije, Jarić Dušan, Krdžić Vukašin, Milivojević Nikola, Gajović Mihailo. Trener: Greyson Alman.

Kraljevske krune primaju nove članove u sve svoje selekcije, klub možete kontaktirati preko instagram naloga