XS
SM
MD
LG

Podmlađeni Radnički slavio u Nišu

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U prvom kolu Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju ekipi Naisa, u Nišu, rezultatom 20:8.

Trener Kragujevčana, Uroš Stevanović, izveo je podmlađeni sastav, bez kapitena Jankovića, prvog golmana Todorovskog, Ranđića, Šulca i Gruzijaca Adeašvilija i Dadvanija, a šansu su dobili mlađi igrači iz kragujevačke vaterpolo škole, poput Denisa Vukosavljevića, Uroša Trpvoskog, Veljka Dončića, Davida Pantelića… I takav sastav Radničkog bio je prejak za ekipu Naisa, koja je i ove sezone pretrpela velike promene.

Mladi niški tim donekle je uspevao da parira gostima samo u prvoj deonici, ali je i ona pripala Šumadincima (5:3). Već do poluvremena sve je bilo jasno, Radnički je dodao gas i praktično rešio pitanje pobednika – 10:4.

U nastavku susreta, kako je meč odmicao, tako je prednost izabranika Uroša Stevanovića sve više rasla, a u trećoj četvrtini postala je i dvocifrena.

U pobedničkom sastavu najefikasniji bio je Nikola Kojić sa pet golova, a pratili su ga Veljko Dončić sa četiri gola, Luka Pljevančić sa tri i Bogdan Gavrilović, Lazar VIćković i Nemanja Stanojević sa po dva. U niškom timu prednjačio je Vukičević sa pet golova.

Vaterpoliste Radničkog predstojećeg vikenda očekuje kvalifikacioni turnir Kupa Evrope u Rijeci, gde će im rivali biti domaće Primorje, Solaris iz Šibenika i rumunska Oradea.

Nais – Radnički – 8:20 (3:5, 1:5, 1:6, 3:4)

NIŠ – Bazen: SC „Čair“. Sudije: Srećković i Milović.

NAIS: I. Lazić, Dekić, Pošmuga, Pejić 1, Mitrović, Saigo 1, Vukičević 5, Martinović, Ilić 1, Stojančić, D. Lazić, Tasić, Živadinović, Pavlović. Trener: Luković.

RADNIČKI: Virijević, N. Kojić 5, Stanojević 2, Vukosavljević, Trpovski, Gavrilović 2, Dončić 4, Poznanović, Pljevančić 3, Vićković 2, V. Kojić 1, Antić, Pantelić, Tanasijević 1. Trener: Stevanović.


BVK Crvena zvezda 20 : 11 NBG Vukovi
Taš 10 : 18 Valis Vega
Nais 8 : 20 SPD Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 SPD Radnički 1 1 0 0 0 3
2 BVK Crvena zvezda 1 1 0 0 0 3
3 Valis Vega 1 1 0 0 0 3
4 Taš 1 0 0 0 1 0
5 NBG Vukovi 1 0 0 0 1 0
6 Nais 1 0 0 0 1 0