XS
SM
MD
LG

"Gumari" na prijatnom izletu u Žitorađi, Jagodinci favoriti protiv Vlasine, Svilajčani se namerili na "staklare"

Na Istoku se mnogi pitaju ko će zauustaviti moćni i ambiciozni sastav Trayala? Šest utamica i isto toliko pobeda, poslednja žrtva je najbliži konkurent iz Jagodinae i već su odmakli pet bodova. Piroćanci minimalcem u Vlasotincu, koliko-toliko, drže priključak i nadaju se kiksu lidera. Popovčani su “petardom” ispratili nejaku Žitorađu, u Trgovištu je palo sedam golova, dunavski derbi pripao je Đerdapu. Jedinstvo 1936 je pobedom nad Timočaninom potvrdilo uspon forme, a Meševo je za prsa savladalo “staklare”. Domaćini su bili više nego ubedlji sa sedam pobeda, postignuto je rekordnih 30 golova (3,7 gola po utakmici).

U subotu se igra u Paraćinu, Jagodini, Prahovu i Nišu.

Paraćinci su u Trgovištu imali kapital od tri gola i neshvatljivo ostali praznih šaka. Novim porazom (treći) su pali u formi i četiri boda iz pet kola je skromna zaliha. Igraju sa Meševom, koji ima simetričan odnos pobeda i poraza (po dva) i slavili su drugu pobedu nakom tri nedelje. Iz SFS Borca stigao je trener Darko Miladinović, koji je ranije nosio dres oba paraćinska kluba. Iskusnoj ekipi ne može mnogo pomoći šok terapija i pitanje je koliko može novi stručnjak da ekipu konsoliduje. Kao Paraćinac dobro poznaje ovdašnji mentalitet i po prirodi posla dobro je upoznat u mogućnostima tima.

GFK Jagodina se dobro držala u derbiju u Kruševcu i poraženi su iz dva problematična jedanaesterca. Imaju moćan tim, traže igru, imaju intezitet tokom svih 90 minuta i neće se lako odreći najviših pozicija. Veliki su favoriti protiv Vlasine, koja je vezala dva poraza, igra slabo i sledi im grčevita borba za opstanak.

Dunav iza sebe ima tri poraza i ne podsećaju na tim iz prolećnog dela sezone. Izgubili su dunavski, odnosno komšijski derbi u Kladovu. Nemaju drugog izbora osim da jurišaju na pobedu protiv Jedinstva 1936, koji će biti tvrd orah sudeći po dosadašnjim partijama. Predvođeni Aleksićem igraju čvrsto, tvrdo, dosta trče i sa postojećom zalihom bodova mogu da rizikuju.

OFK Sinđelić je izgubio u Svilajncu i pred novim trenerom Dimitrijevićem je zadatak da zadrže sadašnje pozicije. Treba im odati prznanje, jer dolaze iz nižeg nivoa, brzo su se aklimatizovali i još treba šminke i nijansi da izgledaj ubojitije. Đerdap će sudeći prema dosadašnjem učinku sa “orlovima” teško izaći na kraj. Vezali su dve pobede a posebno na značaju dobija pobeda u dunavskom derbiju.

Nedelja je rezervisana za utakmice u Pirotu, Žitorađi, Knjaževcu i Paraćinu.

Piroćanci su favoriti protiv Pčinje, koja podiže formu i dve pobede su potvrda izrečenog. Radnički je odigrao taman koliko je bilo potrebno da odnesu bodove iz Vlasotinca. Još ih bole dva neuspeha protiv kruševačkih klubova, naročito u derbiju sa Trayalom. Znajući koliko su uporni i optimisti, teško će se pomiriti sa činjenicom da neće biti konkurentni sa “gumarima”, koji su odmakli šest bodova. Pčinja je imala tri gola minusa i na volšeban način napravili neverovatan preokret i slavili u finišu nad Jedinstvom. Neki od njihovih rezultata su dovedeni pod sumnju.

Sudeći po snazi, kvalitetu i mestu na tabeli, Trayal putuje u Žitorađu sa unapred upisanim bodovima i svaki drugi rezulta prestavljao bi prvorazredno iznenađenje. Domaćin je doživeo brodolom u Popovcu, već u prvom poluvremenu su primili dva gola i do kraja više je ličilo na raspad sistema. Da se zaključiti da Kruševljani ne rizikuju previše, čekaju da protivnik pogreši i brzom tranzicijom eto ih začas na suprotnoj strani terena.

Taman kada smo pomislili da će Timočanin krenuti sa boljim rezultatima poraženi su u Kruševcu. Mlada ekipa ima oscilacije u igri, nikako da se zategnu i konsoliduju. Imaju imperativ pobede, ali će protiv Popovčana biti na velikim iskušenjima. Budućnost je do najubedljivije pobede došla angažovanošću celog tima, pre svega mora se izdvojiti učinak Bogdanovća (učestvovao u realizaciji tri gola) i dvostrukog strelca Milanovića. Svako ima svoje adute, domaćin nestašnu i neefikasnu mladost, gost miks iskustva i mladosti i konstantnosti u igri.

SFS Borac sa novim trenerom Vojkanom Rajčićem izgubio je tesno u Meševu i dva poraza govore da će novi stručnjak morati da još studioznije prione na posao ne bi li iskusan sastav vratio na pravi kolosek. U Paraćin dolazi sve bolji Svilajnčani sa dva trijumfa u dva kola i već su u sredini tabele. Pobeda nad “orlovima” dovoljan je stimulans za nove izazove.


Jedinstvo 1936 : Meševo
Đerdap : Budućnost (P)
Radnički (S) : Trayal
SFS Borac : Vlasina
OFK Sinđelić : Pčinja
Dunav : Jedinstvo (P)
Timočanin : Radnički (P)
Žitorađa : GFK Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 26 26 0 0 78
2 Meševo 26 14 4 8 46
3 Radnički (P) 26 14 1 11 43
4 OFK Sinđelić 26 13 4 9 43
5 Jedinstvo 1936 26 12 5 9 41
6 SFS Borac 26 12 3 11 39
7 GFK Jagodina 26 11 5 10 38
8 Jedinstvo (P) 26 11 4 11 37
9 Radnički (S) 26 11 3 12 36
10 Đerdap 26 11 3 12 36
11 Budućnost (P) 26 9 8 9 35
12 Vlasina 26 9 6 11 33
13 Dunav 26 10 3 13 33
14 Pčinja 26 9 2 15 29
15 Timočanin (-5) 26 5 3 18 13
16 Žitorađa 26 3 2 21 11